icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

El judici a l’exalcalde de Santa Margarida de Montbui, Teodoro Romero, per malversació s’ha de celebrar demà a l’Audiència de Barcelona

Segons ha avançat el Regió7, el fiscal acusa l’exalcalde de Montbui de malversació en 36 viatges en 4 anys. El ministeri públic considera que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va pagar diverses despeses que havia d’assumir Romero

Les despeses que consten en l’escrit de fiscalia sumen un total de 33.000 euros i encara que són per motius molt variats, la majoria d’elles estan associades a despeses en viatges i altres activitats que no tenien res a veure amb els desplaçaments oficials.

Romero estava més dies del previst als països que visitava i pagava amb la targeta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament despeses que eren personals. Entre els viatges en destaquen uns a Kenia i els Països Baixos, on Romero va carregar més de 3.000€ al Fons. Un altre al Brasil, amb despeses de més de 4.000€. I, finalment, un al Japó per un valor de gairebé 6.000€.

També destaquen nombrosos viatges a Madrid que segons el fiscal no està acreditat que els hagués d’assumir el fons que aleshores presidia Romero.

L’exalcalde anoienc també va passar nombroses despeses com tiquets de restaurants, quilometratges i altres dietes, «sense justificació», i fins i tot dues subscripcions mensuals a pàgines per a adults per 61,90 euros.

Segons la fiscalia, es tracta d’un delicte continuat de malversació impròpia pel qual demana tres anys i mig de presó per a l’acusat i que indemnitzi el FCCD amb 21.400 euros. El fiscal té en compte com a atenuant, però, que Romero ha reintegrat 13.900 euros a l’entitat dels diners que hauria percebut indegudament.

tornar_radioIgualada