icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El mosaic “Mirades des del Confinament” de l’artista Joan Fontcuberta i Òmnium serà una realitat a #Igualada el 17 de juliol, i serà un homenatge a les víctimes de la COVID

La gran obra d’homenatge a la solidaritat col·lectiva per la Covid-19 “Mirades des del Confinament” que van impulsar durant el confinament l’artista internacional Joan Fontcuberta i Òmnium Cultural, amb la col·laboració del Festival Cruilla i l’Ajuntament d’Igualada, s’inaugurarà a Igualada el proper 17 de juliol amb un gran acte d’homenatge a l’esforç col·lectiu derivat de la pandèmia.

Òmnium Cultural i l’Ajuntament d’Igualada han desvelat l’espai que acollirà l’obra: la plaça de Cal Font d’Igualada, un espai cèntric de la ciutat, molt transitat per vianants, a tocar dels carrers més comercials de la capital de l’Anoia i d’equipaments culturals com la Biblioteca Central. Omnium ha agraït a l’Ajuntament d’Igualada que hagi fet possible la reconversió urbanística de l’espai perquè pugui acollir una obra d’aquestes dimensions.

El mosaic estarà construït amb plaques de gres cuites i impreses amb tintes ceràmiques, i tindrà una amplada de 42 metres.  L’acte inaugural de l’obra se celebrarà el dissabte 17 de juliol; durant tot el dia s’organitzaran activitats de cultura popular i infantils a Igualada i a la tarda tindrà lloc un gran acte amb la presència de diverses autoritats. Serà precisament en el marc de l’acte institucional en què es donarà a conèixer el resultat final del mural, i es realitzaran diversos parlaments. L’acte, que serà un record a les víctimes de la pandèmia i un homenatge a totes aquelles persones que van lluitar contra el virus des de primera línia, també donarà veu a personal sanitari, d’emergències i serveis essencials.

Un dels plats forts de l’acte inaugural serà l’estrena de la peça musical “Mirar endavant”, creada expressament per l’ocasió pel compositor igualadí Carles Prat Vives i l’escriptora Anna Marsal Riera. Es tracta d’una cançó dedicada a les víctimes de la COVID19 i també a totes les persones que han treballat i lluitat per superar la pandèmia. La interpretaran la Jove Orquestra Simfonica de l’Anoia sota la direcció de Josep Miquel Mindan, els solistes Pau Sastre i Judit Robles i els cors Exaudio, Coral Xalest, Cor Omnes, Coral Gatzara i Coral Els Verdums.

L’acte del dia 17 de juliol serà gratuït i en els propers dies es donarà a conèixer el procediment per poder confirmar l’assistència. L’aforament es determinarà en funció del protocol sociosanitari i la normativa vigent el dia de l’acte.

Micromecenatge per apadrinar l’obra

L’obra de Joan Fontcuberta serà una realitat gràcies a la col·laboració de milers de ciutadans que van enviar 64.000 imatges durant el confinament, però també gràcies als padrins que, amb les seves aportacions, finançaran part del mural. En aquest sentit, a partir d’aquest divendres comença una campanya de micromecenatge, en què es convida la ciutadania a fer un donatiu per a la construcció d’aquesta obra permanent situada a la capital de l’Anoia. El mural, que plasmarà la paraula solidaritat en llengua de signes, té l’objectiu de transmetre que la força d’un país és la seva gent i de posar en valor la gran capacitat que ha tingut la ciutadania per autoorganitzar-se, fer front a les dificultats i ser creatius, malgrat la pandèmia.

En el disseny del mosaic es pot veure una metgessa, una persona de la tercera edat, una mare amb la seva filla, uns infants, un comerciant, una conductora d’ambulàncies, una botiguera, un artesà, una infermera, una mestra i un empresari i activista cultural. Aquesta última persona -l’única que transcendeix l’anonimat- és el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat des de fa més de tres anys i mig per defensar drets fonamentals.
Tothom qui vulgui fer una aportació per fer possible la construcció de l’obra ho pot fer a través del web www.miradesdesdelconfinament.cat

tornar_radioIgualada