icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Museu de la Pell d’Igualada organitza dissabte diverses activitats, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus

En el marc del Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Pell d’Igualada proposa diferents activitats per donar a conèixer les seves instal·lacions del 14 al 21 de maig. Durant aquesta setmana hi haurà portes obertes al Museu de la Pell i a l’Antiga Adoberia de Cal Granotes en l’horari habitual (de dilluns a divendres de 10 a 14; dijous i divendres de 16 a 18.30 h i els caps de setmana d’11 a 14 h).

Dissabte 20 de maig, Igualada celebrarà la Nit de Museus una setmana després de que es celebrés a tota Catalunya, a causa de la celebració del Rec Stores. L’any passat el Museu ja va organitzar, conjuntament amb l’entitat de joves Cal Cuta, la primera edició de la Nit de Museus – Som Pell. L’èxit de l’activitat i la voluntat del Museu de treballar amb els joves del barri del Rec ha portat a l’organització d’una segona edició.

Les activitats que es desenvoluparan durant la jornada generaran espais de debat i reflexió al voltant de la indústria tèxtil i adobera tan arrelades a la ciutat d’Igualada i al desenvolupament econòmic, social i cultural d’aquesta.

A les 12h, al pati del Museu, es portaran a terme tallers d’artesania en pell sota el nom Creactiva’t al Museu. Els visitants es podran confeccionar una peça dissenyada per artesanes i dissenyadors de la ciutat com Mar Ribaudí, Xavier Mula, el taller Dubochka d’Olya Dubovik i Desedamas. Aquesta activitat es pot realitzar gràcies a la generositat del Leather Clúster Barcelona que ha cedit les pells.
Els tallers estan pensats per a famílies i joves i són gratuïts amb aforament limitat i sense inscripció prèvia.

Les activitats de tarda comencen a les 18 h, al pati del Museu, amb la conferència Fàbriques, casinos i ateneus: Igualada entre finals del segle XIX i primeres dècades del XX a càrrec de Soledad Bengoechea, Doctora en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona i Marta Vives, directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i cofundadora de la Revista d’Igualada. La xerrada aportarà una mirada al passat per descobrir els moviments socials que van determinar Igualada contemporània.

A les 19h un taller de serigrafia, a càrrec de la plataforma subversiva de disseny, estampació i distribució Plaggi, portarà a conèixer la realitat d’un projecte local que s’ha fet un lloc en la indústria de la moda de carrer. Es podrà visualitzar el procés d’estampació i els participants es podran emportar una totebag en acabar el taller.

A les 19.30 h, a la Sala d’exposicions temporals, es portarà a terme la inauguració de l’exposició El traç ocult de Xavier Mula, Premi Ciutat Igualada de Disseny Gaspar Camps.

A les 20.30 h diversos cors, del nostre territori, oferiran un repertori de cançons protesta al pati del Museu.
El Museu obre les seves portes a les 20 h i es podran gaudir de les diferents sales d’exposició permanent i temporal ubicades a Cal Boyer fins a les 0 h.

A les 21 h, al pati del Museu, es podrà degustar “El sopar de la Iaia” un menú vinculat al patrimoni gastronòmic dels nostres avantpassats i un homenatge, a través de petits curtmetratges, amb les elaboracions de les receptes per part de dues àvies i un avi. Es tracta d’una bona manera de reivindicar la memòria familiar i comunitària, i no deixar morir els sabers tradicionals d’una generació.
Els tiquets per al sopar popular, que tenen un preu d’11 o 14 €, segons l’opció, es poden adquirir al Foment, al Bar La Cantonada, al Local del Barri de Xauxa. També es podran adquirir en el moment de l’acte.

A partir de les 23.30 h tancarà la nit l’espectacle àcid i atrevit d’Impro con limón i el ritme, a partir de la 1 h i fins a les 5 de la matinada, de diversos grups.

Paral·lelament, a l’amfiteatre del pati del Museu, a partir de la 1h, Xavi Mula continuarà la festa post inauguració de l’exposició El Traç Ocult amb el ritme de DJ Knob Rite & DJ Chawer i uns visuals de Marc Serret i el mateix Xavier Mula.

Diumenge 21, a les 12 h, acabaran els actes del Dia Internacional dels Museus amb una nova proposta del Creactiva’t al Museu en línia: un cinturó, en pell, de disseny km0”, dissenyat per Mar Ribaudí que té el seu taller d’artesania i disseny al barri del Rec.
Tota la informació sobre la celebració es pot trobar al web museupelligualada.cat

tornar_radioIgualada