icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple aprova una moció per reclamar a la Generalitat que es faci responsable del manteniment de les escoles bressol municipals

La moció, proposada pel grup dels socialistes, es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups representats al consistori, a excepció de Convergència i Unió. Segons el portaveu del PSC, Jordi Riba, cal que el govern català torni a aportar una partida per aquesta etapa educativa i no deixi aquesta responsabilitat només en mans dels ajuntaments. En un sentit similar es va expressar el portaveu del PP, Pere Calbó, que va afirmar que la Generalitat no assumeix les seves competencies i qui acaba pagant es la diputacio i per tant el món local. Per la seva part, Montserrat Mateu, d’Iniciativa per Catalunya, va reclamar en aquest sentit el paper d’ERC. Segons Mateu, ara que CiU i ERC a la Generalitat han arribat a un acord, cal que els republicans facin tot el possible perquè hi hagi una partida suficient per tornar a dotar de recursos el departmanet d’ensenyament. Des de Plataforma per Catalunya, Robert Hernando, va manifestar que la Generalitat no hauria de retallar en educació ni sanitat, sinó que hi ha d’altres partides que podria retallar per fer front aquest pagament a les llars d’infants municipals. En aquest punt, ERC va votar també a favor, tot i que el seu portaveu, Joan Torras, va remarcar que perquè la Generalitat pugui finançar les llars d’infants cal que l’estat compleixi els seus compromisos economics amb el govern català. Per últim, des de Convergència i Unió va votar en contra, segons l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, perquè consideren que aquesta moció ignora els incompliments econòmics de l’Estat.

A banda d’aquesta moció, durant el ple ordinari d’ahir també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una moció conjunta de tots els grups de condemna als atemptats de París.

tornar_radioIgualada