icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple d’ #Igualada condemna la sentència del procés i demana l’amnistia dels presos

El ple municipal de la capital de l’Anoia ha rebutjat la resolució judicial del Tribunal Suprem evers el judici del procés. Les tres forces independentistes amb presència a l’Ajuntament d’Igualada, Junts per Igualada, ERC i Poble Actiu han votat a favor de la moció que servia per rebutjar la sentència del procés, i al mateix temps demana la llibertat dels presos. La moció també defensa el dret d’autodeterminació. Això suposa que 16 dels 21 regidors amb representació al consistori avalin el text que s’ha sotmès a votació. Pel que fa Igualada Som-hi, la formació que conformen el PSC, Comuns i Igualada Oberta, s’ha abstingut. Finalment, la única representant de Ciutadans, Carmen Manchón, no ha assistit al ple.

Després de la lectura de la moció, el portaveu d’ERC, Enric Conill ha apuntat que “no es pot fer veure que no passa res. No són temps normals, perquè estem davant una situació molt greu”. Conill també ha donat tot el suport a la suspensió dels actes institucionals de l’Ajuntament de les properes 72 hores des de la publicació de la sentència.

Per la seva part, Igualada Som-hi no ha donat suport a la moció. El seu portaveu, Jordi Cuadras, ha volgut començar la seva intervenció enviant una abraçada a aquelles formacions i regidors que tenen amics i companys de partit a la presó. Cuadras, però, reconeix que els hagués agradat que la moció s’hagués consensuat amb totes les forces polítiques. La formació ha llegit el posicionament sobre la moció amb una intervenció coral de tots els seus regidors i regidores.

Des de Poble Actiu, Eva Pedraza ha retret a Igualada Som-hi que en el mandat passat, PSC i Decidim Igualada, tenien el rètol de “Llibertat Presos Polítics”, i en aquest mandat no el llueixen. La regidora ha donat tot el suport a les mobilitzacions i manifestacions de rebuig a la sentència.

Finalment, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat que no pararan de reivindicar els drets dels ciutadans de Catalunya per molta repressió que hi hagi. Castells afirma que el millor camí per millorar les condicions de vida dels catalans i catalanes és la independència. Al mateix temps, acusa l’Estat espanyol d’Estat anticatalà.

tornar_radioIgualada