icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Finalment, la moció perquè s’aclareixi el cas de les presumptes factures irregulars del Campus Universitari, no es va aprovar per un error en el recompte de vots

La informació la va publicar el diari Ara fa unes setmanes, on detallava que “una denúncia anònima va alertar que s’havien cobrat fins a 370.000 € per treballs poc justificats i que s’havia contractat l’empresa del fill del director”. La notícia remarca que es tracta de diferents factures corresponents al 2012, 2013, 2014 i 2015 per imports que rondaven entre els 700 i 2.500 euros i que la majoria dels documents estaven justificats “amb el concepte genèric de “col·laboració tècnica” . La moció presentada per ERC va rebre el suport d’Igualada Som-hi i de Poble Actiu. La moció, però, no es va aprovar perquè faltava un regidor d’Igualada Som-hi, i això va suposar un empat a 10, que va desempatar el vot de qualitat de l’alcalde. El debat de la moció va estar marcat per un agre intercanvi d’intervencions entre el regidor d’ERC, David Prat, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells.

En aquest punt, David Prat va afirmar que hi ha motius per investigar aquests fets, sobretot per preservar la imatge de la universitat a Igualada. Prat apunta que cal estudiar si s’ha de fer una auditoria externa que investigui si hi va haver irregularitats.

A tot això, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha qualificat d’indecent la moció presentada per ERC, i afirma que no s’ho esperava que s’utilitzés el tema políticament per fer mal. Castells ha insinuat una relació personal entre el regidor i la periodista igualadina que va publicar la informació a l’ARA

Pel que fa el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, va voler deixar clar que el ple no era el lloc per reclamar aquesta investigació. Cuadras diu que ells ja han fet els passos necessaris, per tal que es posin els recursos per esclarir aquesta situació.

tornar_radioIgualada