icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El ple municipal aprova dues mocions per impulsar mesures que suposin una millora del servei de bus per carretera Igualada – Barcelona en un debat que torna a tensar les cordes entre govern i oposició

La primera moció la va presentar el govern municipal que demanava iniciar els tràmits per instar el requeriment davant la Generalitat previ al recurs contenciós administratiu per les irregularitats en el servei de bus interurbà d’Igualada – Barcelona. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots de Junts per Igualada i Igualada Som-hi, i l’abstenció d’ERC i Poble Actiu.

La segona de les mocions va ser presentada per ERC amb l’objectiu que l’Ajuntament es querelli contra l’empresa Hispano Igualadina Monbus per posar en risc la seguretat dels usuaris i usuàries. Aquesta moció va rebre els vots favorables de tots els partits presents al ple, tret del govern municipal que hi va votar en contra.

En el debat de les mocions, el regidor de mobilitat, Miquel Vives, va justificar el vot contrari a la moció d’ERC perquè afirma que “ nosaltres no podem anar en contra de l’empresa que fa el servei de bus Igualada-Barcelona. La concessió és de la Generalitat, i és la Generalitat qui presta el servei i n’és responsable”.

Des d’Igualada Som-hi, Anselm Pasquina, va retreure a Junts i ERC que es barallin mentre els problemes persisteixen i no es resolen.

El regidor d’ERC, David Prat, va demanar a l’alcalde, Marc Castells, perquè en 12 anys de govern no havia plantejat mai un contenciós contra la Generalitat. El regidor republicà no va esperar la resposta i la va respondre ell mateix “ho fa ara perquè fins fa 4 dies qui tenia la responsabilitat del transport públic per carretera a la Generalitat eren vostès. I ara que tenen aquesta responsabilitat pensen que és una bona estratègia desgastar a la Generalitat”.

Des de Poble Actiu, Pau Ortínez apunta que al marge de les picabaralles polítiques cal començar a posar fil a l’agulla al rescat de la concessió. Ortínez considera que, aquesta, és la única solució per començar a resoldre els problemes de la línia Igualada-Barcelona.

 

tornar_radioIgualada