icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El Procés participatiu PDUAECO posa el focus en la situació del mercat laboral de la Conca d’Òdena a la tercera sessió de debats amb experts

Es tracta la tercera sessió de debat amb experts en diferents temàtiques que s’impulsa en el marc d’aquest procés participatiu. La setmana passada, la sessió va girar entorn el model econòmic de la Conca d’Òdena i es van adreçar diferents aspectes enfocats en la captació d’empreses, la competitivitat territorial, les infraestructures, el retorn i l’impacte al propi territori i l’equilibri i la dinamització dels diferents sectors d’activitat econòmica. La sessió del passat 9 de juliol va comptar amb la participació de diferents ciutadans i agents socio-econòmics del territori i es van recollir més de 170 comentaris i preguntes algunes de les quals es van fer arribar als ponents.

A través del web https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena es poden recuperar els vídeos de les sessions i consultar els documents de resum amb resposta a totes les preguntes. A més, a través del mateix web la ciutadania pot fer arribar totes aquelles  propostes i comentaris que vulgui aportar en relació al PDU.

La primera fase d’aquest procés participatiu culminarà a finals de juliol després de la realització dels quatre debats amb experts, l’últim dels quals tindrà lloc el 23 de juliol. La segona fase, tindrà lloc al setembre amb la celebració d’uns taller participatius on es treballarà sobre mapeig les àrees de desenvolupament d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena.

Tant les sessions de debat amb experts com els tallers o la resta d’acció del procés participatiu, tenen com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d’enriquir el Pla Director. El procés participatiu vol donar l’oportunitat a tothom de participar des d’una posició informada i, en aquest sentit, s’han plantejat les sessions de debat amb persones expertes que coneixen el territori en els seus diferents àmbits: econòmic, laboral, ambiental, agrícola, etc.

El PDU, impulsat amb el consens dels set Ajuntaments de la Conca d’Òdena, és una oportunitat per a reactivar l’economia de la Conca d’Òdena, per atraure inversions, oportunitats i coneixement, és un instrument estratègic per al progrés i la generació de llocs de treball a la Conca d’Òdena

tornar_radioIgualada