icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El PROCICAT ja té sobre la taula la proposta dels gremis d’hosteleria de Catalunya, també del sector a l’Anoia, per fer una obertura progressiva de restaurants

Sembla que el PROCICAT podria ser sensible, aquesta setmana, a la demanda dels sector de l’hosteleria, i podria felxibilitzar la reobertura de restaurants, sempre que es mantinguin un seguit de mesures d’obligat compliment. Sobre la taula, també hi ha la demanda dels sectors de l’hosteleria de la Conca d’Òdena, un territori extremadament castigat per la primera onada de la pandèmia.

Aquest dilluns, el PROCICAT valora les trobades que ja han mantingut els departaments de salut, interior i comerç amb els diferents gremis de la restauració de Catalunya i la Cambra de Comerç, quan els van traslladar la necessitat d’obrir els establiments, però fer-ho sota unes restriccions importants. Una d’aquestes restrriccions podria ser la obertura de matins i migdia, i mantenir el servei tancat a partir de la tarda. Una altra de les mesures és fer una obertura progressiva en aquells territoris del país que mostrin una millora important dels contagis de COVID19.

El PROCICAT, per tant, valora diferents escenaris que els gremis d’hosteleria del país els han posat sobre la taula, i a mitjan de setmana podria anunciar quina decisió ha prés.

El sector de la restauració a la comarca i a la Conca demana obrir, amb restriccions, per evitar el tancament definitiu de molts restaurants i bars de la Conca d’Òdena

El president de l’Associació comercial Nou Centre i propietari del restaurant Cor Verd a Igualada, Joan Boix, considera que si aquestes mesures restrictives segueixen vigents unes setmanes més, moltes persianes d’establiments de restauració ja no s’apujaran més.

Boix demana que el Govern els deixi obrir, i si cal amb mesures més estrictes, però que no deixin a l’estacada un sector econòmic tant important com aquest. Boix recorda que a la zona de les Comes, on hi ha una vintena de bars i restaurants, són molt pocs els que s’han pogut readaptar i donar un servei de menjar a domicili com fa el Cord Verd. Per aquests motius demana al Govern de la Generalitat un replantejament pel que fa les restriccions en aquest àmbit. Boix també ha volgut agrair el compromís del govern municipal d’Igualada i dels municipis de la Conca d’Òdena que han treballat per donar línies d’ajut al sector. El propietari del Cor Verd creu que a nivell local han estat més sensibles envers els problemes que pateixen els diferents sectors econòmics de la ciutat.

Joan Boix també veu amb bons ulls que es pugui crear, a nivell local, una plataforma que ajudi als restaurants a fer el repartiment de menjar a domicili. També creu que la taxa de les terrasses hauria de quedar anulada, la d’aquest any, i la del proper.

El president de l’Associació comercial Nou Centre i propietari del restaurant Cor Verd a Igualada, Joan Boix, considera que si aquestes mesures restrictives segueixen vigents unes setmanes més, moltes persianes d’establiments de restauració ja no s’apujaran més.

Boix demana que el Govern els deixi obrir, i si cal amb mesures més estrictes, però que no deixin a l’estacada un sector econòmic tant important com aquest. Boix recorda que a la zona de les Comes, on hi ha una vintena de bars i restaurants, són molt pocs els que s’han pogut readaptar i donar un servei de menjar a domicili com fa el Cord Verd. Per aquests motius demana al Govern de la Generalitat un replantejament pel que fa les restriccions en aquest àmbit. Boix també ha volgut agrair el compromís del govern municipal d’Igualada i dels municipis de la Conca d’Òdena que han treballat per donar línies d’ajut al sector. El propietari del Cor Verd creu que a nivell local han estat més sensibles envers els problemes que pateixen els diferents sectors econòmics de la ciutat.

Joan Boix també veu amb bons ulls que es pugui crear, a nivell local, una plataforma que ajudi als restaurants a fer el repartiment de menjar a domicili. També creu que la taxa de les terrasses hauria de quedar anulada, la d’aquest any, i la del proper.

tornar_radioIgualada