icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El projecte per habilitar habitatges a les plantes baixes no prospera perquè no assoleix la majoria absoluta del ple d’#Igualada

Els vots d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu van impedir que la proposta assolís els 11 vots mínims i necessaris per aconseguir la modificació puntual del Pla General. La proposta va rebre 10 vots favorables; 9 de Junts per Igualada i 1 de Ciutadans.

La tinenta d’alcalde d’urbanisme, Carlota Carner, explica que aquesta mesura permetrà habilitar a un bon gruix de locals que si no se’ls dona aquest ús no tindran cap mena de sortida. Carner també ha alertat que hi ha molts solars paralitzats a l’espera d’una millor rendibilitat a Igualada i que actualment no veuen viable una promoció d’habitatges amb baixos comercials. Aquesta modificació permetria, segons el govern, articular aquesta situació.

El portaveu d’ERC, Enric Conill, va ser molt crític amb les polítiques d’habitatge del govern municipal, bàsicament, segons Conill, perquè no han existit. El portaveu republicà qualifica la proposta de nyap, i apunta que el que necessita la ciutat és un nou POUM que plantifiqui la ciutat en global i a anys vista.

Des d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras es va expressar en uns termes molt similars. Cuadras apunta es pregunta qui vol viure en unes condicions de poca ventilació, poca privacitat, poca llum i molts sorolls. Igualada Som-hi considera que una ciutat que té 2.000 pisos buits no necessita una mesura com aquesta. Al mateix temps, Cuadras considera que la mesura mataria el comerç local, i únicament beneficia l’interès privat.

Pel que fa Poble Actiu, Neus Carles, apunta que cal protegir, de manera activa, el comerç local. Una de les maneres de protegir el comerç local, segons Carles, és mantenir aquells locals on es puguin situar nous comerços. Carles explica que la ciutat necessita un nou POUM que planifiqui la ciutat.

Finalment, la regidora de Ciutadans, Carmen Manchón, apunta que hi ha persones que necessiten viure en plantes baixa per problemes de mobilitat. És per això que Manchón explica que es faran habitatges dignes, i que l’Ajuntament en serà el principal garant.

tornar_radioIgualada