icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El PSC Anoia assegura que ERC es troba darrera del perfil anònim de notícies “Igualada News” a les xarxes socials

En un comunicat fet públic per la formació, els socialistes  afirmen que, després d’una investigació exhaustiva realitzada durant el mes d’octubre, ha quedat al descobert la vinculació d’Igualada News amb ERC. Segons el PSC Anoia, gràcies aquesta investigació han pogut comprovar que la pàgina web d’Igualada News comparteix el mateix servidor i la mateixa direcció IP amb la pàgina web d’ERC Igualada. Els socialistes afirmen també que les dades de registre, consultades amb una cerca inversa de la direcció on s’allotja Igualada News, revelen que les dues pàgines web estan registrades des de la mateixa localització física i el mateix proveïdor.

A més, segons el PSC Anoia, les dades de registre de la pàgina web d’Igualada News descobreixen una altra connexió amb ERC: la direcció IP on estan allotjades les webs d’Igualada News i ERC Igualada també alberga la pàgina web de Galop S.L. Una empresa audiovisual que, segons els socialistes, és propietat d’un dels membres de la direcció d’ERC Igualada, Joan Mangues, tal i com diu el Butlletí Oficial del Registre Mercantil.

El cercle de connexions entre Igualada News i ERC Igualada el confirma, també, la plantilla predeterminada que utilitza la pàgina web galop.cat, l’empresa de Joan Mangues, que és exactament la mateixa que igualadanews.cat.

Davant d’aquests fets, el PSC demana “explicacions urgents a ERC Igualada i considera inadmissible l’ús de perfils anònims que es venen com un mitjà de comunicació quan, en realitat, són perfils controlats políticament. És una obligació moral i democràtica que la candidata d’ERC a Igualada, Alba Vergés, doni explicacions i reclamem que ho faci urgentment”.

El PSC, a més, considera que “la utilització del pretès mitjà de comunicació Igualada News des d’un partit polític pot tenir finalitats d’alteració de l’opinió pública i, per tant, és una actuació il·legítima i un perillós precedent per la democràcia”. Els socialistes afegeixen que “actuar d’amagat, fent creure el que no és tot aprofitant l’anonimat de les xarxes socials és una gran irresponsabilitat i més si la fa un partit polític que hauria de ser exemplar en aquesta mena de comportaments. Demanem a ERC que doni la cara i expliqui perquè el seu partit permet aquest joc brut”.

D’altra banda, el PSC posa en valor la tasca dels mitjans de comunicació de la ciutat que treballen amb criteri periodístic, donant la cara i amb noms i cognoms al darrere mentre que el contingut d’Igualada News no està firmat per ningú i són simples titulars sense aprofundir en les notícies ni complir les regles bàsiques del Periodisme. El PSC considera que el que ha fet ERC és “d’un baix nivell absolut i una enorme irresponsabilitat”.

El PSC, finalment, es pregunta “per què ERC ha creat un perfil anònim de notícies i no respecta la feina dels mitjans de comunicació existents a la ciutat on hi treballen professionals de la informació i són empreses que es dediquen a això”. Els socialistes també demanen que ERC aclareixi “si el que busca amb Igualada News és alterar i controlar l’opinió pública de la ciutat. Estem davant un fet extremadament greu”.

tornar_radioIgualada