icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘El que no et mata et fa més fort’ de David Lagercrantz (Millennium 4)

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -345- ‘Vols llegir?’

‘EL QUE NO ET MATA ET FA MÉS FORT’ de David Lagercrantz (Millennium 4)

Onze anys després de la mort de l’autor de la trilogia ‘Millennium’, Stieg Larsson (1954-2004), David Lagercrantz ha assumit el repte d’escriure una quarta part, amb la benedicció dels hereus del llegat literari de Larsson. ‘El que no mata et fa més fort’ (Columna, 2015) va ser publicada el 27 d’agost simultàniament a 42 països.

En català se’n ocupa l’editorial Columna i en castellà ho publica Destino, tal i com va passar amb els anteriors lliuraments precedents. La singular parella de protagonistes, aclamada per més de 80 milions de lectors arreu del món, continua el seu periple repetint la fórmula del thriller addictiu, ara però, a les mans de Lagercrantz, que fins ara només ha firmat -i com a negre literari- la biografia de l’exjugador del Barça, Zlatan Ibrahimovic.

Lagercrantz ha escrit el llibre per encàrrec d’Erland i Joakim Larsson, pare i germà de Stieg Larsson. Els beneficis que s’obtinguin de la venda d’aquest‘Millennium 4’ a la revista ‘Expo’, que lluita contra el racisme i l’extrema dreta . Eva Gabrielsson, vidua de l’escriptor, està totalment en contra d’aquest projecte que ja és present arreu de les llibreries físiques i virtuals d’arreu del món.

En pocs dies de posar-se a la venda d’aquest best-seller, ‘El que no et mata et fa més fort’, ja s’ha situat en líder de vendes del rànquing dels llibres més venuts, tant en la seva versió en català i castellà.

L’ARGUMENT

La Lisbeth Salander està inquieta. Ha participat en un atac hacker, sense cap raó aparent, i està assumint riscos que normalment evita. La revistaMillennium ha canviat de propietaris. Els qui el critiquen, insisteixen que  en Mikael Blomkvist ja és història.

Una nit, en Blomkvist rep la trucada del professor Frans Balder, un eminent investigador especialitzat en Intel·ligència Artificial, qui afirma tenir en la seva poder informació vital per al servei d’intel·ligència nord-americà. El seu as a la màniga és una jove rebel, una bestiola rara que s’assembla molt a algú a qui en Blomkvist coneix massa bé.

En Mikael sent que aquesta pot ser l’exclusiva que ell i Millennium tant necessiten, però la Lisbeth Salander, com sempre, té els seus propis plans.

Font/enllaç: Editorial Columna

tornar_radioIgualada