icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, visita el tram de la Via Blava Anoia

La visita, ha tingut lloc aquest dimecres i el secretari ha visitat el tram que transcorre entre Vilanova del Camí i Jorba. Ho ha fet acompanyat de la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons.

L’acte s’ha iniciat a l’espai jove Can Muscons de Vilanova del Camí, on alcaldes i regidors de la comarca i del Consell Comarcal de l’Anoia han fet una reunió prèvia amb el secretari Fernando Valdés per parlar sobre el projecte de les Vies Blaves Barcelona. Valdés assegura que aquest projecte és una aposta pel futur del turisme, ja que “ens permetrà posar en valor recursos naturals i patrimonials i, d’aquesta manera, treballar amb el millor que pot oferir Espanya i Catalunya en matèria turística”. El secretari també ha posat èmfasi en el context en el qual ens trobem “és especialment important, després de dos anys complicats i de covid”.

El projecte Vies Blaves Barcelona suposarà una inversió global de 54 milions d’euros. El passat mes de desembre el projecte va rebre 4,5 milions d’euros dins de la convocatòria extraordinària dels Plans Sostenibilitat Turística en Destinació per a ens locals finançats amb els Fons Next Generation de la Unió Europea.  La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha volgut agrair aquests fons perquè “a través de l’impuls d’aquests fons, s’ha pogut materialitzar aquest projecte”.

Les Vies Blaves és un dels 21 Projectes Transformadors que la Diputació de Barcelona impulsa amb l’objectiu de contribuir a la represa i dinamització econòmica, social i cultural a tot el territori de la província i que es va iniciar l’any 2015. En aquest sentit, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, ha explicat que si s’ha trigat tant a desenvolupar-lo és perquè “no tenim experiència, no hi ha una sectorial i som pioners: hem hagut de fer un Pla Director i un Projecte d’Urbanització per cada riu, ja que el projecte no només contempla la construcció, sinó també l’execució”. 

La Fase I de la Via Blava, la qual, transcorre per 5 municipis de la comarca de l’Anoia: Jorba, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt, ha d’estar enllestida en el període de tres anys, segons Garrido, qui també ha assegurat que “ja hem començat a tramitar els primers passos per poder complir amb aquest calendari”.

Finalment, la visita ha culminat a l’Ermita de la Sala (Jorba). 

tornar_radioIgualada