icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Oficina de Prototipatge Tèxtil de l’Anoia va generar la facturació d’1,6 milions d’€

L’Ajuntament d’Igualada i les agrupacions del tèxtil local Fitex i Fagepi han fet públiques les dades del funcionament de l’Oficina de Prototipatge i Gestió de Fabricacions durant l’any 2015. Al llarg de l’any passat, l’acció d’aquesta oficina va facilitar la fabricació de 175.810 peces als tallers d’Igualada i l’Anoia, fet que va suposar un increment del 28% respecte l’any anterior. Tot plegat va suposar una facturació per les empreses locals de 1.606.463 euros directament vinculats a l’oficina, un 44% més que al 2014. El clúster local considera que aquesta facturació va contribuir a mantenir o crear trenta-cinc llocs de treball al sector industrial tèxtil.

El gerent de Fitex, David Garcia, ha destacat que gràcies aquesta Oficina de Prototipatge s’ha aconseguit que grans marques, com Desigual o Cortefiel, produeixin a l’Anoia. El balanç de les dades obtingudes per aquesta Oficina de Prototipatge i Gestió de Fabricacions ha estat també valorat molt positivament per l’alcalde d’Igualada. Segons Castells, les xifres demostren que la producció del tèxtil s’està relocalitzant.

L’Oficina de Prototipatge i Gestió de Fabricacions va contactar al llarg de l’any passat amb més de cinquanta marques i distribuïdors, dels quals set han iniciat operacions comercials al clúster tèxtil de l’Anoia. Segons David Garcia, el 95% dels nous clients són estatals i és per això que s’han marcat com a objectiu per aquest 2016 captar més clients internacionals. Per últim, el gerent de Fitex ha remarcat la importància que aquest augment de producció aconseguit al 2015 vagi acompanyat d’iniciatives de formació.

L’Oficina de Prototipatge i Gestió de Fabricacions va néixer el 2014, com una proposta conjunta del departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada i les agrupacions Fitex i Fagepi.

tornar_radioIgualada