icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

El Teatre de l’Aurora inicia l’any amb ‘Un tramvia anomenat desig’, de Tennessee Williams

El Teatre de l’Aurora engega aquest cap de setmana la nova Programació Gener/Abril 2016 i ho fa amb un dels grans clàssics de tots els temps: Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams. Les Antonietes, una de les millors companyies de l’escena catalana del moment, porta a Igualada abans de la seva estrena a Barcelona, un dels títols que s’augura com un dels grans èxits de la temporada.

Un tramvia anomenat desig és una de les obres més conegudes del dramaturg nord-americà Tennessee Williams, autor de clàssics com Gata sobre teulada de zinc calenta o La nit de la iguana, entre d’altres. Ha estat portada als escenaris d’arreu del món i també ha estat portada a la gran pantalla en diverses ocasions, essent la més coneguda la interpretada per Vivien Leigh i Marlon Brandon. Ara, torna a pujar als escenaris de la mà de Les Antonietes, una jove formació que va irrompre en l’escena catalana i que s’ha consolidat com una de les millors companyies del país amb la seva aposta per posar en escena, amb el seu segell particular, grans clàssics del teatre universal, com Molt soroll per res (2011) de William Shakespeare, Stockmann (2013), una personal versió d’Un enemic del poble d’Henrik Ibsen o Vània (2014), exitosa adaptació de L’oncle Vània d’Anton Txèkhov, que es va poder veure a la sala independent igualadina.

Tal i com han fet anteriorment amb aquests clàssics, a Un tramvia anomenat desig, Les Antonietes tornen a reflexionar sobre la condició humana. Veurem a Blanche i Stella Dubois, dues germanes que pertanyen a una rància i arruïnada família dels Estats Units. Blanche, una dona tèrbola i decadent que viu ancorada en el passat, visita la seva germana a Nova Orleans, l’Stella, una noia jovial i enamorada del seu marit, el rude Stanley Kowalsi. Malgrat la seva actitud arrogant, Blanche és un esperit esquerdat que arrossega un passat turmentós. La seva inestable conducta provocarà conflictes que alteraran la vida de la jove parella. A l’escenari, aquests personatges vehements

tornar_radioIgualada