icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els alcaldes de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada i el Vendrell s’han reunït per impulsar la cohesió, identitat i millora dels serveis públics del Penedès

Per primera vegada en aquest mandat, els quatre alcaldes s’han trobat per establir les bases de col·laboració en la construcció administrativa i social de la Vegueria del Penedès.

Durant la reunió s’han arribat a diferents acords, com enfortir i consolidar les relacions institucionals entre els consistoris dels quatre municipis, i coordinar les reclamacions davant les administracions superiors per millor els serveis públics.

La Vegueria del Penedès es va crear per acord del Parlament de Catalunya l’any 2017, després d’una llarga reivindicació per crear un ens administratiu que cohesioni un territori històric com és el Penedès.

Des de llavors, entitats, societat civil i les institucions penedesenques han reclamat el desplegament de les delegacions de la Generalitat per millorar i apropar els serveis públics a la realitat del Penedès.

Els alcaldes han compartit valoracions sobre els reptes de futur del territori, especialment sobre la necessitat de millores en mobilitat, tant per carretera com per tren, dels serveis públics de la Generalitat dimensionats a la població real i creixement demogràfic, i la necessitat d’inversions en matèria de seguretat, habitatge i en el cicle de l’aigua.

tornar_radioIgualada