icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els busos urbans de la Conca d’Òdena tornaran a circular a partir de dilluns amb serveis mínims i mesures d’higiene i seguretat

Els busos urbans de la Conca d’Òdena tornaran a circular a partir de dilluns, amb un 30 i 40 % del servei i amb una freqüència d’una hora per comboi ara que es comença a fer un retorn gradual de l’activitat. A més, es reforçaran les mesures d’higiene i seguretat.

Aquest servei es va aturar en el moment que es va decretar el confinament total, en una actuació per afavorir l’aïllament social. Quan es va aixecar el confinament perimetral, el passat 6 d’abril, es van tornar a posar en funcionament els autobusos que van a Barcelona, Manresa i altres municipis, i ara els ajuntaments de la Conca d’Òdena han trobat convenient tornar a posar en marxa les línies circulars LC1 i LC2 i les transversals LTV i la LTM que circulen per Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. Tot plegat atenent al fet que s’ha reprès l’activitat en diverses obres d’Igualada i per tant hi ha treballadors que necessiten agafar el transport públic per arribar als seus llocs de treball.

Els busos circularan amb una freqüència del 40 % de la seva capacitat pel que fa a les línies transversals i del 30 % a les circulars, segons les disposicions que marquen l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i el Departament de Territori. A més, la freqüència de pas serà d’una hora entre combois en comptes dels 20-30 minuts que hi havia abans del confinament. El que no variarà serà l’inici del servei que començarà entre les 6.45 h i les 7.30 h depenent de la línia. Per la seva part, els últims autobusos iniciaran el recorregut entre les 19.30 h i les  19.45 h.

Un altre dels aspectes a tenir en compte és que no es vendran bitllets sinó que s’hauran d’adquirir les targetes a les terminals i quan s’acabi la jornada tots els busos i les marquesines seran desinfectats amb ozó.

 

tornar_radioIgualada