icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els blanquers d’Igualada cooperaran amb la regió marroquina de Fès per ajudar-los a modernitzar el sector

El Gremi de Blanquers d’Igualada, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Fès, al Marroc, han signat un conveni de col·laboració per contribuir al desenvolupament de les teneries d’aquesta regió marroquina. En el marc d’aquest acord, els blanquers igualadins i l’Escola d’Enginyeria d’Igualada formaran tècnics i empreses de Fès en diferents camps. L’objectiu és ajudar a millorar els processos productius i la competitivitat d’aquest sector adober a la regió marroquina, que compta amb nou segles de tradició en el curtit de pells.

El diputat adjunt a la Presidència de la Diputació, Joan Carles García Cañizares, explicava que han triat Igualada per dur a terme aquesta col·laboració perquè és un exemple de bones pràctiques, sobretot en matèria mediambiental. Per la seva part, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que amb convenis com aquest la capital de l’Anoia vol esdevenir un referent mundial de la pell. Segons Castells, a més, aquest acord amb els adobers de Fès permetrà intercanviar coneixements i experiències. Per últim, el president del Gremi de Blanquers de la ciutat, Xavier Badia, ha destacat que  aquests lligams amb el Marroc permetran també reforçar el sector adober igualadí.

Aquest projecte de col·laboració inclourà sis jornades de formació al campus universitari d’Igualada, que comptaran amb la participació d’una trentena empresaris, tècnics, i càrrecs de l’administració de Fès. Aquesta col·laboració es desenvoluparà durant els propers cinc mesos.

tornar_radioIgualada