Els ciclistes txecs Marekk Rauchfuss i Karla Löffelman, campions de la VolCAT by SCOTT 2024

Els ciclistes txecs Marekk Rauchfuss i Karla Löffelman es proclamen campions de la VolCAT by SCOOT 2024, la cursa de bicicleta de muntanya per etapes més antiga d’Europa.

L’equip CESKA Sporitelna – Accolade es va endur una competició que aquest any celebrava la 20a edició i que es va disputar en format de dues etapes. Va ser una cursa espectacular que en la segona jornada va tenir el fang com a protagonista, a causa de les pluges que van caure el dia anterior a la comarca. Prop de 600 ciclistes provinents de diversos països del món van ser presents en una prova que segueix oferint grans al·licients per als ciclistes que hi prenen part.

Després d’un cap de setmana intens d’activitats per a tots els públics ha conclòs l’edició més especial, el 20è aniversari de la VolCAT. El fang ha estat un dels protagonistes a la segona i última etapa. Els gairebé 600 ciclistes que començaven a les 9 del matí, els esperava una etapa exigent i tècnica de 39km i 978m de desnivell positiu per completar el seu objectiu, ser finisher de la VolCAT Igualada by SCOTT.

Marek Rauchfuss ha imposat un ritme molt alt des del principi, i ha creat que només els més forts aguantessin el ritme.
La segona etapa i la general s’ha decidit a l’esprint, Marek Rauchfuss (CESKA Sporitelna – Accolade) ha tornat a aconseguir la victòria en una etapa molt disputada amb els dos rivals que l’acompanyarien al podi de la general, Hugo Drechou (Groove Gravel) en segona posició i Diego Arias (Berria – Polimedical MTB Racing Team) en tercera posició.

En categoria femenina, no hi ha hagut sorpresa, Karla Löffelman (CESKA Sporitelna – Accolade) ha tornat a liderar la carrera d’inici a fi, entrant a meta en solitari, aconseguint la VolCAT Igualada by SCOTT 2024. Melissa Maia (GUILHABREU), assolia la segona posició de la segona etapa, i Cristina Morán (Scott Bikes) completava el podi.
Acompanyaven a Löffelman al podi de la general, les mateixes Maia i Morán completant la segona i tercera posició respectivament.

Traca final: Eliminator

La VolCAT Igualada by SCOTT 2024 s’ha tancat amb el clàssic Eliminator, que ha comptat amb els millors bikers de la general. Velocitat, potència i explosivitat, al voltant del Festival, on Karla Löffelman ha tornat a ser la més forta i Hugo Drechou s’ha endut la victòria.

Una cursa capaç de transformar les vacances de Setmana Santa en una autèntica aventura amb bicicleta de muntanya. Igualada ha estat el perfecte amfitrió de la prova, centre neuràlgic de la cursa.

La VolCAT ha acabat tancant amb dos dies de competició, convivència, diversió, Mountain Bike… Ja està posat el punt de mira a l’edició 2025.