icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els gegants del Bisbalet d’Igualada i els Capgrossos d’Igualada ballaran en una ocasió única a les Festes de Miranda del Ebro (Burgos)

La Colla Gegantera del Bisbalet d’Igualada, juntament amb els Capgrossos d’Igualada, gestionats per l’Associació Cultural Dessota, estan a punt de fer història, ja que es preparen per a la seva imminent participació al XIV Encuentro de Gigantes de Miranda del Ebro, que tindran lloc els propers 9 i 10 de setembre durant les festes de la ciutat burgalesa.

Amb una història rica i una gran dedicació a preservar les arrels culturals i les festes populars de Catalunya, la Colla Gegantera del Bisbalet i els Capgrossos d’Igualada mostraran les seves figures, gegants i capgrossos, així com altres personatges emblemàtics. Aquesta sortida a Miranda del Ebro representa una oportunitat única per a ambdós grups d’intercanviar experiències i enriquir-se de noves influències. L’esdeveniment també promou la festa comunitària i que celebra la diversitat de les festes tradicionals de diferents indrets com Euskal Herria, Castella i els Països Catalans.

Els gegants, símbols vius de la història i la tradició, ocupen un lloc molt especial en el si de la colla del Bisbalet i Dessota, i aquesta trobada de Miranda del Ebro serà l’oportunitat per mostrar aquest sentiment i manifestació artística i cultural. Esperem que aquesta participació sigui una experiència enriquidora per a tothom involucrat i que contribueixi a la difusió de les meravelloses tradicions culturals dels Països Catalans.

Ambdues entitats desitgen expressar la seva gratitud a tots els qui han fet possible aquesta oportunitat, i en especial, a la ciutat i a la colla gegantera de Miranda de Ebro per acollir-les en el si de les seves festes patronals. Per a més informació o per a consultes relacionades amb la Colla Gegantera del Bisbalet d’Igualada, els Capgrossos d’Igualada i la seva participació en les festes de Miranda del Ebro, si us plau, seguiu-nos a les xarxes socials. Els trobareu a Instagram @bisbaletigualada i @dessotaigualada).

Sobre la Colla Gegantera del Bisbalet d’Igualada: La Colla Gegantera del Bisbalet d’Igualada és una agrupació dedicada a la creació i representació de figures com el Bisbalet (Jaume Bisbal, històric geganter de la ciutat), la Cinta (representa una pagesa de la Plaça dels Porcs), la Carme o la Caterina (noms dels carrers principals del barri). Tots ells símbols del barri de Santa Caterina d’Igualada. Amb més de 20 anys d’experiència, la colla ha estat un defensora fervent de la riquesa cultural i les tradicions festives d’Igualada. Sobre els Capgrossos d’Igualada: Els Capgrossos d’Igualada, gestionats per l’Associació Cultural Dessota, són una part fonamental de les festes i tradicions de la ciutat d’Igualada. Són el Rufus Traginer, el Mosca l’Aviador, la Petra l’Encantadora i el Martingales el Músic; figures que enguany fan quaranta anys d’història.

tornar_radioIgualada