icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els igualadins que ingressin a l’Hospital tindran 25 hores d’estacionament gratuït a l’aparcament Igualada Nord

Aquesta mesura es posarà en marxa l’1 de gener de l’any vinent i suposarà que tots aquells ciutadans d’Igualada que ingressin a l’hospital obtinguin una targeta prepagament de 25 hores gratuïtes, per al pàrquing d’aquest centre sanitari. El ciutadà que arribi a l’Hospital per ingressar o que acompanyi una persona que quedi ingressada, podrà sol•licitar a la seva arribada un document que, posteriorment, haurà de bescanviar a l’oficina de l’aparcament per una targeta prepagament de 25 hores. Aquesta targeta serà gratuïta per a l’usuari i permetrà les entrades i sortides necessàries fins a esgotar les 25 hores en el termini màxim d’un mes.
Segons l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, amb aquesta iniciativa, no només es donarà un servei als ciutadans, sinó que a més s’augmentaran els ingressos i es donarà més ús a l’aparcament Igualada Nord.
Aquesta targeta de 25 hores gratuïtes d’aparcament a l’Hospital d’Igualada ha estat possible gràcies a un conveni de col•laboració entre la Societat Igualadina Municipal d’Aparcament (SIMA) i l’Ajuntament. Un acord al qual s’hi podran sumar també d’altres municipis tant de l’Anoia com de fora de la comarca. Cada ajuntament serà posteriorment qui assumirà el cost de les targetes. En el cas d’Igualada, aquesta mesura suposaria un cost màxim al voltant dels 23.000 euros anuals.

D’altra banda, l’alcalde ha anunciat també que a partir d’aquest mateix dimecres, l’aparcament d’Igualada Nord obre les 24 hores del dia, els 365 dies a l’any.
Aquest nou servei ha comportat una inversió de 36.000 euros per a dotar la instal•lació de la maquinària necessària per aquest servei de centralització. Segons Castells, l’Hospital d’Igualada atén moltes urgències, de les quals més d’un 30% es produeixen en horari de nit, i per tant, calia donar resposta aquest usuaris.

Finalment, l’alcalde d’Igualada ha anunciat que s’ha aprovat ja la primera fase de la passarel•la que ha d’unir l’aparcament amb l’hospital. Amb l’impuls de totes aquestes mesures, la voluntat de l’Ajuntament d’Igualada és que arribi a ser necessària l’obertura de la segona planta del pàrquing Igualada Nord, fins ara tancada, i oferir les 300 places totals de què disposa.

tornar_radioIgualada