icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els impulsors de Can Morera sorpresos del resultat preliminar del procés participatiu del PDUAECO

L’empresa Adequa, promotora del D-hub Òdena a Can Morera, s’ha mostrat sorpresa davant les conclusions del Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO) recentment presentades. El resultat preliminar anunciat dimarts sobre el procés de participació ciutadana exclou els terrenys de Can Morera, àmbit conegut com Plataforma Ferroviària Nord. L’empresa promotora es mostra convençuda que hi ha d’haver un error ja que la iniciativa de buscar uns terrenys d’aquestes característiques per ubicar-hi indústria de grans dimensions, amb valor afegit, va venir del propi govern de la Generalitat de Catalunya. Tot i això, cal tenir en compte que el PDU forma part d’un procés més llarg durant el qual Adequa confia es tinguin presents totes les necessitats del territori i reivindica que totes les iniciatives tinguin igualtat d’oportunitats, ja siguin públiques o privades.

Un projecte de país

Can Morera és l’únic indret que reuneix tots els requisits per albergar un projecte de futur amb grans beneficis socials i econòmics per a la Conca d’Òdena, una aposta estratègica i ambiciosa i l’alternativa real per millorar la competitivitat del territori. Així s’ha deixat palès a les esmentades conclusions, on s’ha apostat clarament per un canvi de model econòmic i cap a la generació de coneixement mitjançant llocs de treball de major qualitat.

El projecte D-hub Òdena, a desenvolupar als terrenys de Can Morera, preveu la creació d’un campus orientat al coneixement i la nova digitalització, que defuig  l’estètica típica de macropolígon que s’ha intentat vendre per alguns. Es tracta d’una iniciativa que serà capdavantera en la nova transició digital i en termes de sostenibilitat, on podria ser el primer projecte d’aquest tipus amb el segell “carbon free”. Els promotors es mostren convençuts que la seva proposta de valor té elements essencials per a atreure indústria digital i és inigualable arreu de Catalunya.

Pepe Singla, cap d’inversions de la companyia i impulsor del D-hub Òdena, destaca que aquest és un projecte compatible i inclusiu que acollirà indústria tecnològica al nostre país. Singla recorda que la idea de captar indústria d’aquest sector ha estat precisament introduïda per Adequa com a impulsora del projecte, tant prèviament a l’inici de la redacció del PDU com fins i tot dins el propi procés participatiu ara finalitzat. “Semblaria molt estrany i contradictori que els principals introductors del tema ara quedin exclosos del procés, sobretot tenint en compte els objectius d’aquest PDU i la voluntat expressada per la Generalitat de Catalunya en nombroses ocasions d’ubicar indústria de grans dimensions a la conca d’Òdena”.

Tant des de la Generalitat com per part dels promotors, s’ha fet saber que hi ha empreses interessades i per això, els promotors han avançat en el concepte de campus actual. D’altra banda, Singla vol deixar constància que són els únics que han explicat el projecte: “Hem aportat empreses interessades, hem fet rodes de premsa, tenim xarxes socials i fins i tot vam obrir un espai web dedicat amb ànim d’informar sobre el projecte del D-hub Òdena”.

La Generalitat va impulsar el PDUAECO amb l’objectiu de donar resposta a aquesta necessitat de sòl per a grans projectes industrials, una necessitat que amb la proposta de terrenys actual no queda resolta i que a més significaria perdre un gran projecte com el D-hub. Per això, Adequa confia que el PDUAECO no acabi discriminant la única proposta realista per dur-hi a terme el seu projecte.

tornar_radioIgualada