icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els llibres més prestats durant el 2023 a la Biblioteca Central d’Igualada són d’autores catalanes

Les escriptores Sílvia Soler i Gemma Ruiz encapçalen el rànquing de les novel·les que més es van prestar l’any passat a la Biblioteca Central. Segons les dades de préstecs del 2023, «Nosaltres després» de Sílvia Soler acumula 55 préstecs, seguida de «Les nostres mares», de Gemma Ruiz. La segueixen de ben a prop la intriga històrica d’«Aquitania», d’Eva García Sáenz de Urturi i el quart lloc del rànquing l’ocupa el suec Joel Dicker amb «El cas Alaska Sanders».

En aquesta llista de les 10 novel·les més prestades també s’hi troben Marta Orriols amb «La possibilitat de dir-ne casa»; Xavier Bosch amb «La dona de la seva vida»; Empar Moliner amb «Benvolguda», i la «La trena», de Laetitia Colombani.

Cal destacar que l’any passat la Biblioteca va registrar un rècord de novel·les deixades en préstec, que va arribar gairebé als 22.000 exemplars.

Pel que fa narrativa juvenil les novel·les més prestades del 2023 van ser «Cuando no queden más estrellas que contar» de María Martínez, «La bruja negra» de Laurie Forest i «Una noia normal» d’Anna Manso.

Per últim, els llibres de psicologia i autoajuda també han tingut molta demanda entre els lectors de la Biblioteca. L’any passat els autors més sol·licitats van ser Rafael Santandreu i Marian Rojas.

tornar_radioIgualada