icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els Mossos alliberen 4 víctimes de tràfic d’éssers humans i 11 d’explotació laboral, en 16 supermercats de Catalunya, alguns d’ells a Igualada, Montbui i Capellades

Agents de la Unitat Central de Tràfic d’Éssers Humans de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra han detingut 6 persones, d’entre 30 i 40 anys, a qui se’ls acusa de delictes de pertinença a organització criminal, tràfic d’éssers humans, en la seva vessant d’explotació laboral, contra els drets dels ciutadans estrangers, contra els drets dels treballadors, falsificació documental i blanqueig de capitals.

El passat 21 de febrer, en el marc del dispositiu “iluro”, els investigadors van detenir sis dels investigats i van dur a terme sis entrades i perquisicions. Conjuntament amb efectius de la Inspecció de Treball, es van dur a terme 12 inspeccions administratives en supermercats. Aquests establiments estaven gestionats pel mateix entramat criminal i s’ubicaven a diferents municipis d’arreu de Catalunya, entre ells Igualada, Capellades i Santa Margarida de Montbui.

Les víctimes treballaven en condicions pràcticament d’esclavitud; tenien salaris baixos o inexistents; vivien en entorns insalubres i estaven allotjades en soterranis dels mateixos supermercats o dormien entre els passadissos d’aquests establiments.

La Unitat Central de Tràfic d’Éssers Humans va detenir 6 persones, inclòs el principal investigat i cap de l’organització, que s’encarregava de portar sota engany homes del Pakistan a Catalunya per explotar-los. Els caps d’aquesta organització eren també els administradors de les societats propietàries dels diferents establiments alimentaris franquiciats.

Els integrants de l’organització criminal eren membres d’una mateixa família. L’entramat comptava amb una infraestructura de societats mercantils vinculades als establiments investigats i amb diversos domicilis on els treballadors eren distribuïts i allotjats.

Algunes d’aquestes persones havien estat captades per la mateixa organització al país d’origen (Pakistan), i enganyats per algun membre de l’organització, iniciaven la ruta migratòria cap a Catalunya, per a entrar finalment de forma il·legal en territori estatal. Un cop ja es trobaven a Catalunya, els captadors al país d’origen deixaven aquestes persones sota la tutela de les diferents organitzacions criminals de tràfic de persones.

La investigació continua oberta i no es descarten altres detencions.

tornar_radioIgualada