icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els Premis Eixarcolant premien 4 projectes d’emprenedoria i recerca d’etnobotànica en una gala cultural i reivindicativa

La cerimònia es va celebrar a la Sala de les Encavellades del Museu de la Pell d’Igualada. Allà, es va fer l’entrega dels dos premis de recerca, i dos més per emprenedoria.

Durant la gala, l’Andrea Motis i el Cristoph Mallinger van ser els encarregats d’amenitzar amb música la segona edició dels premis; Núria Riba, per altra banda, va elaborar un mural que s’exposarà durant la 9a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.

El primer premi de la categoria d’emprenedoria, dotat de 1.500€, se’l va endur Maria Roselló pel projecte “Estudi de la viabilitat del cultiu i transformació”. Pel que fa al de recerca, va rebre el premi Maria Arduña, pel projecte “Agrodiversitat històrica de la Vall de Segó”.

Durant la gala Pep Riera, pagès i activista, i Sergi Caballero, permacultor i soci del Mas les Vinyes, van dur a terme un col·loqui al voltant dels reptes passat, presents i futurs de la pagesia. El president d’Eixarcolant, Marc Talavera, en va parlar també durant el seu parlament.

Astrid van Ginkel, membre del jurat professional, va remarcar que és molt important dur a terme premis d’aquest estil per tal d’ajudar a les persones que vulguin tirar endavant projectes d’etnobotànica.

150 assistents van presenciar l’entrega dels premis, que es va convertir en un espai de debat i cultura, així com un escenari per visibilitzar i fer de catalitzadors perquè els projectes presentats passin de ser una idea, a una realitat.

tornar_radioIgualada