icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els sanitaris de l’Anoia debaten sobre els reptes ètics de la seva professió en el marc de la 4a Jornada de Bioètica

Aquesta iniciativa, celebrada el passat divendres, al Centre Cívic Nord d’Igualada, va comptar amb una nodrida representació de professionals de la salut d’arreu de la comarca. Amb el títol “Reptes bioètics de les generacions digitals”, els ponents van reflexionar al voltant d’aspectes com el tracte de les diferents identitats de gènere, el dret a decidir dels pacients vulnerables, la desinformació que es difon a través de les xarxes socials o l’impacte de la Intel·ligència Artificial en l’àmbit sanitari.

La Jornada, que sorgeix a partir de l’acreditació Comitè d’Ètica del Consorci Sanitari de l’Anoia, es va organitzar conjuntament amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada, l’Institut Català de la Salut i la Fundació Sanitària Sant Josep, i va comptar amb el Suport de la CAMFIC i l’Ajuntament d’Igualada.

La conferència inaugural va tractar sobre diversitat sexual i de gènere i va anar a càrrec de Lluïsa Jiménez Gusi de la Direcció de Polítiques Públiques LGBTI de la Generalitat de Catalunya, moderada per la infermera del CAP Igualada Nord Montserrat Vidal.

La inauguració va anar seguida d’una taula de debat sobre el dret a decidir a l’entorn de la vulnerabilitat amb el psiquiatra Josep Ramos, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya; el pediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu Francisco José Cambra; i el representant del Consell de la Gent Gran de l’Anoia Enric Senserrich, moderats per l’anestesiòloga del CSA Inés de Soto.

La segona taula de debat de la jornada va girar entorn de la Confidencialitat i les xarxes socials, i hi van participar el neuròleg Bernabé Robles i la defensora del pacient membre de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia Cristina Montané, moderats pel metge de família Xavier Cantero.

Per últim, la jornada es va tancar amb la conferència “Explorant les perspectives d’una nova Bioètica del segle XXI: un ressò digital de la Intel·ligència Artificial en Salut” a càrrec de Robert Panadès, membre de família de l’EAP Anoia Rural, moderat per la metgessa de família Carmina Bascompte.

tornar_radioIgualada