icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els Mossos d’Esquadra consideren molt productives les xerrades a les escoles i instituts de la comarca

Els Mossos d’Esquadra, des de fa anys, que es dirigeixen als alumnes de les escoles i instituts d’Igualada i comarca poden donar-los tota la informació sobre tres grans temes; una internet segura, les conseqüències penals dels majors de 14 anys, i la legislació actuals sobre la tinença de drogues.

Un dels aspectes que incideixen més els Mossos en els centres escolars és de les conseqüències que pot comportar un mal ús de les xarxes socials, i és encara quan no es té l’edat legal per tenir l’accés a aquestes xarxes. El ciberassetjament, les estafes i enganys, la pornografia infantil, la reputació digital o el fet de compartir imatges són els temes de conversa amb l’alumnat.

Al mateix temps, els Mossos d’Esquadra també expliquen als joves que a partir dels 14 anys ja hi ha determinades accions que poden tenir conseqüències penals. Finalment, la tinença com el consum de substancies estupefaents també centren bona part de l’interès dels joves. Des del cos dels Mossos d’Esquadra no se’ls alliçona sobre el consum de drogues, però se’ls explica quines són “les regles del joc” i quines conseqüències pot tenir saltar-se-les.

tornar_radioIgualada