icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Enric Conill “des d’Esquerra Igualada votarem NO a uns pressupostos injustos pels ciutadans”

Enric Conill demana a Marc Castells que escolti els problemes de la ciutat, les demandes dels igualadins i que aprovi i elabori uns pressupostos en els quals la ciutadania no hagi de pagar els excessos de la mala gestió del seu govern. Conill cataloga com a “injustos” els impostos que Castells vol aplicar a les famílies i les empreses de la ciutat tenint en compte l’actual augment del cost de la vida. Els republicans creuen que no és moment de carregar la ciutadania fent que ara hagin de pagar més amb plusvàlues, llars d’infants, per anar la piscina, per accedir a cultura i molt més, “l’IBI és només la punta de l’iceberg de moltes pujades”, detalla Conill. Expliquen que són moltes les taxes diàries que es veuran repercutides per aquests augments proposats mentre tothom ha de veure com l’alcalde, govern i càrrecs de confiança s’apugen els sous.

Impostos sí, però amb una bona gestió i serveis de qualitat.

Els impostos locals s’han de gestionar de forma eficient i no malgastar-los de forma supèrflua i inconscient. ERC Igualada considera que Castells fa anys que gestiona de forma ineficient les arques municipals, tal com demostra la seva proposta d’augment d’impostos. ERC fa molt temps que denuncia l’increment de la despesa corrent i la mala gestió del govern i posa exemples com la construcció de 12 pisos per mes de tres milions d’euros, mentre amb molts menys diners podríem rehabilitar molts més pisos buits i oferir millors solucions. També per exemple la mala gestió en el contracte de residus que fa que l’augment de cànon per no reciclar s’enfili any a any amb milers d’euros.

La mala planificació i les obres preelectorals  de cost i manteniment elevat, suposen un endeutament que ara els igualadins han de pagar. I la cirereta del pastís, els nous sous com el del cap de l’oposició, 43.000€ l’any, que lògicament també es finançarà amb la nova pujada d’impostos. El que els igualadins paguen, ha de ser per tenir més i millors serveis.

Uns pressupostos socials que escoltin igualada i les seves necessitats.

ERC Igualada aposta per no quedar-se només en la crítica i per vol explicar quina és la seva proposta de pressupostos. Com fa anys que defensen, proposen una sèrie de mesures encaminades a la recuperació social i l’abordament frontal dels principals problemes de la ciutat. Conill defensa que cal augmentar la inversió en política social, “mai n’hi ha prou”, apunta. Encara arrosseguem mancances de la pandèmia, sobretot en el jovent. També demanen una transformació en la política d’habitatge, “els lloguers estan disparats i l’emancipació juvenil és impossible”, cal fer política per solucionar-ho i rehabilitar els milers de pisos buits que tenim. En tercer lloc, planificació urbanística. Com fa temps que Esquerra explica, la Igualada d’avui continua sense estar planificada, no tenim un POUM actualitzat. I finalment i en darrer terme, aturar el disbarat d’augment d’impostos que vol aplicar el govern de Castells. Conill ha finalitzat recordant que “si la Igualada de Castells vol començar a defensa aquestes quatre bases, habitatge, impostos justos, acció social i transformació urbanística, Esquerra hi serà. Si no, com passa ara, que ningú compti amb els vots d’ERC Igualada”.

tornar_radioIgualada