icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada afirma que el govern municipal no ha gastat tot l’import previst en la partida de les beques menjador i demana la dimissió de Patrícia Illa

Esquerra Republicana de Catalunya d’Igualada ha denunciat que el govern municipal de Marc Castells no ha gastat tots els diners per les beques menjador, uns ajuts que es donen a les famílies vulnerables de la ciutat que no tenen prou recursos per garantir un àpat als seus fills i filles, ja que n’han “sobrat” un total de 23.157€. Des d’ERC consideren “irresponsable” que “en un context de crisi social i econòmica gravíssim el govern no esgoti la partida pressupostària per garantir un àpat als nens i nenes d’Igualada” i asseguren que “això passa perquè el govern municipal ha creat unes beques menjador per poder dir que les fan però que estan fetes perquè pràcticament ningú les rebi”. Des d’ERC expliquen que “les beques menjador del  govern municipal donen un ajut de 3€ per família però el govern de Castells les fa incompatibles amb les del Consell Comarcal, que són de 4.25€ o 6.33€, i amb això el que provoquen és que la immensa majoria de la gent demani les del Consell Comarcal en lloc de les de l’ajuntament”. De fet els republicans apunten que “tant és així que des de la regidoria d’Ensenyament de l’ajuntament d’Igualada es va enviar un correu electrònic fa pocs dies als centres escolars dient a les famílies demanessin la beca menjador del Consell Comarcal en lloc de la l’ajuntament d’Igualada”, una demostració més segons els republicans de “la nul·la voluntat d’ajudar a les famílies i infants d’Igualada que ho estan passant malament” ja que “en lloc de fer les beques incompatibles amb les del Consell Comarcal, s’haurien de fer compatibles per part de l’ajuntament i complementar-les”.

Pels republicans és “irresponsable i indigne” que hagin sobrat un total de 23.157€ per les ajudes de beques menjador ja que “el que hauria de fer l’ajuntament és fer servir aquests diners per augmentar l’ajuda, per incrementar el suport econòmic per les famílies que no poden garantir un àpat als seus fills i filles en les condicions necessàries”.

Tot plegat pels republicans és un autèntic “despropòsit” que respon a una manca de voluntat per part de la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, i de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, per “destinar els recursos a la gent que més ho necessita en un context de dificultat econòmica enorme i evident i amb l’augment de gent que ha peticionat ajuda als bancs dels aliments”.

Finalment des d’ERC asseguren que “hem proposat, una vegada més, una modificació de les beques menjador per fer-les compatibles i complementàries amb les del Consell Comarcal de l’Anoia però la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, ha reiterat l’actitud del govern: sense cap mena de voluntat d’acord i actuant amb la prepotència de tenir una majoria absoluta que ja no tenen”.

I després de la resposta de Junts per Igualada, ERC demana la dimissió de la regidora

Davant d’aquesta situació i d’una actitud “irresponsable i de mala gestió”, des d’ERC demanen la dimissió de la regidora d’ensenyament, Patrícia Illa. Els republicans demanen que “torni a haver-hi una regidora d’ensenyament que respongui i resolgui les necessitats educatives de la ciutat”.

Des d’ERC apunten que “en lloc de rectificar, el govern no només no ha augmentat l’ajut sinó que ha parlat de les beques que atorga la Generalitat a través del Consell Comarcal, unes beques que no tenen res a veure amb les pròpies de l’ajuntament d’Igualada. La Sra. Illa barreja naps amb cols, bé per desconeixement o bé per mala fe i intenten distreure i enganyar a la gent però no parlen d’allò del que sí que tenen responsabilitat directa: les seves beques menjador”. També recorden que “les beques menjador de la Generalitat han ajudat a 916 famílies, gairebé un 100% més del que ho fan les beques menjador de l’ajuntament, amb uns imports molt inferiors i a sobre fent-les incompatibles entre elles per part de l’ajuntament” tot plegat, expliquen, “un despropòsit, una gestió irresponsable de la Sra. Illa i del govern municipal”.

Els republicans també expliquen que van fer una proposta concreta de modificació de les bases de beques menjador ja que les actuals fan que siguin incompatibles les beques menjador de l’ajuntament amb les del consell comarcal, però que el  govern no ha volgut negociar ni pactar. De fet, des d’ERC expliquen que “no s’han acceptat les nostres propostes però tampoc les de Som-hi i Poble Actiu”, una actitud que consideren “molt prepotent de la Sra. Illa i de govern municipal”.

Finalment, segons ERC, “el govern ho fa per poder dir que donen beques menjador però en realitat demanen a les famílies que no demanin les beques menjador de l’ajuntament perquè l’import a rebre és menor que les del Consell Comarcal” tot plegat, diuen des d’ERC, “un despropòsit, una presa de pèl majúscula”.

 

 

tornar_radioIgualada