icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada considera “greu” que el govern de Castells hagi rebutjat la creació d’ajudes de 540€ per a pagar els rebuts de llum, aigua i gas

ERC Igualada fa setmanes que reivindica la necessitat d’articular ajudes municipals per a pagar els rebuts de subministraments de llum, aigua i gas. Segons han denunciat els republicans, aquesta situació per a moltes famílies “implica haver de renunciar en alguns casos a poder engegar la calefacció per no passar fred i els situa en una situació extremadament complicada”. Ja en el mateix ple, el regidor republicà David Prat va exposar precisament la problemàtica concreta d’una veïna que els havia contactat explicant que es trobava en la disjuntiva de no poder obrir la calefacció per l’elevat cost del rebut i el govern municipal va respondre dient que “aquesta senyora utilitzava massa hores la calefacció”. ERC va exposar que l’any 2017 un total de 341 famílies igualadines patien pobresa energètica i van ser beneficiàries de mitjana amb una ajuda de 96,46€ l’any, o el que serien 8,03€ al més. D’aquestes ajudes, un 78,5% del total van ser finançades mitjançant ajuts d’urgència social de la Generalitat.

En l’actualitat, el pressupost anual d’Igualada contempla 32.000€ per a “ajuts de subministraments energètics” i la Generalitat ha fet una aportació de 31.055€ per a “ajuts a la pobresa energètica”, va relatar Prat. Per tant, “el consistori municipal aporta 945€ de recursos propis per a aquest àmbit”. Segons el portaveu republicà i en declaracions posteriors, Conill va catalogar la xifra com a “absolutament irrisòria i de vergonya”. Conill va considerar que “atès que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i que els igualadins i igualadines són els ciutadans que més impostos paguen, el govern municipal hauria d’oferir ajuts municipals per combatre aquestes situacions de vulnerabilitat econòmica amb molt més compromís i amb molts més recursos públics”.

El text presentat pels republicans manifestava la necessitat de lluitar contra la pobresa energètica i d’activar una línia d’ajudes amb caràcter progressiu d’entre 540€ i 720€ i amb especial atenció durant els mesos d’hivern. Un cop exposada la moció i finalitzats els diferents torns de rèplica, la moció va ser rebutjada pel ple i només va comptar amb els vots d’ERC i Poble Actiu. Segons Conill, “es tracta d’una nova oportunitat perduda de demostrar que Igualada pot fer política al costat de la gent. Però com sempre passa, ha mancat voluntat de progrés del govern de Castells”.

tornar_radioIgualada