icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada considera que el carril bici Sud-Nord és un “bolet” que no funcionarà perquè s’ha fet sense visió conjunta de la mobilitat

Esquerra Igualada considera que el carril bici que s’ha fet al a ciutat, al carrer Balmes i carretera de Manresa, és un “bolet” que no respon a una visió conjunta de la mobilitat de la ciutat i de l’urbanisme i que per això “no té prou usuaris i és difícil que els tingui” ja que “s’ha començat la casa per la teulada”.

Des d’ERC expliquen que “cal una planificació global que doni resposta al conjunt de la ciutat en tots els seus paràmetres i que permeti una aplicació dels nous paradigmes de mobilitat, fer un tros de carril bici i ja està, com ha fet el govern, és una evident manca de projecte de mobilitat i urbanístic i és molt difícil que tingui l’efecte desitjat” ja que “si no es pensa en conjunt i no s’aplica amb una mirada global, l’increment de l’ús de la bicicleta no es produeix i llavors acaba passant el que ha passat a Igualada, tenim carril, però no tenim prou usuaris”.

Alhora afirmen que “la construcció de carrils bici, en general a les ciutats d’avui en dia, és sempre una bona noticia. És a dir les ciutats modernes que es planifiquen en nous paradigmes de mobilitat, incorporen carrils bici. Això es així i a molts llocs funcionen, a ciutats de mides similars a la nostra. Perquè allà a on es fa des d’una visió integral, programada i pensada, funciona. Però si no es fa així, acaba sent un bolet sense gaire sentit, com ha passat a Igualada”. I reblen que “cal una planificació conjunta, una mirada transversal, tot el que siguin bolets puntuals quedarà coix i només farà que la gent s’hi posi en contra. El problema no és el carril bici sinó el govern municipal, que ho ha fet sense cap mena de projecte conjunt”.

Segons els republicans, “el govern de Marc Castells no té projecte ni urbanístic ni de mobilitat alternativa i la prova d’això és que la planificació urbanística d’Igualada data de l’any 1986, no s’ha fet un nou POUM (planejament urbanístic) i és evident que la Igualada del 2024 no té res a veure amb la Igualada del 1986” i expliquen que “sense afrontar l’urbanisme de manera conjunta no es podrà avançar cap a una ciutat moderna del segle XXI, és imprescindible marcar un projecte de futur en l’àmbit de l’urbanisme i de la mobilitat, un fet que no s’ha afrontat en els darrers 12 anys de govern municipal ni creiem que es faci en els propers 4 anys ja que Castells ja ha manifestat que no té cap intenció de fer-ho”.

Des d’Esquerra demanen que es faci un treball conjunt amb els grups municipals per “afrontar els reptes que té Igualada, entre ells la mobilitat i l’urbanisme” i estén la mà a Castells per fer-ho ja que “no podem perdre més temps ni seguir prenent decisions a la babalà com porta anys el govern municipal. La pacificació del trànsit, el canvi de mobilitat en algunes zones, la promoció de la bicicleta o de la mobilitat alternativa són i seran temes que s’hauran d’afrontar com fan totes les ciutats mitjanes de Catalunya i Igualada no pot quedar enrere”.

 

tornar_radioIgualada