icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada considera que la Festa Major s’ha fet “sense tenir en compte entitats i associacions de veïns”

ERC Igualada ha fet balanç de la festa major i asseguren que tot entenent la complexitat del moment, organitzativa i logísticament, valoren “l’esforç que ha fet tothom, des dels propis serveis de l’ajuntament fins a totes les entitats, associacions i col·lectius que hi han participat”. Malgrat tot, des d’Esquerra consideren que “el punt de partida ja va ser com a mínim qüestionable atès que moltes entitats i col·lectius van queixar-se públicament per l’absència de l’ajuntament en la planificació i previsió d’actes i esdeveniments de la festa major”. En aquest sentit, afirmen que “s’ha fet una festa major sense el poble, sense tenir en compte al teixit social de la ciutat. Ha estat una festa major feta d’esquenes a la gent” i això, expliquen, ha comportat que sigui una setmana de festes “molt menys participativa i lluïda del que hagués pogut ser fins i tot en el context de la COVID-19 i de les mesures de seguretat”.

Des d’Esquerra Igualada han trobat a faltar una major coordinació amb les entitats veïnals, el teixit associatiu i els diferents agents culturals que treballen durant tot l’any per la ciutat i posen com a exemple “paradigmàtic” la polèmica de l’engalanatge de diferents carrers que el propi ajuntament va vetar i que diverses associacions veïnals van criticar. Malgrat tot, lloen la tasca dels diferents espais autoorganitzats que “han articulat alternatives culturals i d’oci per a joves, com és el cas del territori festiu del Garcia Fossas”. Pel que fa als operatius policials, Esquerra recull les crítiques que han exposat els veïns de diferents zones de la ciutat i qüestionen el paper del govern municipal en la “previsió d’efectius en alguns punts de la ciutat durant la nit. No sembla que hagi estat l’adient tenint en compte les grans aglomeracions que s’han vist”.

Els republicans recomanen que el govern “escolti molt més a entitats i associacions de veïns” i “s’allunyi de la passivitat practicada durant els darrers anys”. En aquest sentit “confien” en veure un canvi d’actitud del govern de cara a la capitalitat de la cultura catalana.

tornar_radioIgualada