icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada denúncia que el govern municipal torna a endeutar-se tot i cobrar els impostos més alts de Catalunya

Des d’ERC Igualada expliquen que “el govern municipal d’Igualada s’està tornant a endeutar tot i cobrar els impostos més alts de Catalunya”. Segons relaten els republicans, el deute ha crescut més de 4 milions d’euros en els darrers dos anys, concretament 4.055.370€, segons les dades que facilita el propi ajuntament. Els republicans apunten que “el govern municipal cobra l’IBI més car de Catalunya als igualadins i en lloc de reduir deute el que fan és crear-ne més” i consideren “alarmant” que l’alcalde Castells torni a endeutar la ciutat tot i cobrar els impostos més alts del país. En aquest sentit des d’ERC asseguren que “la reducció de deute que s’ha fet durant alguns anys ha estat mèrit dels ciutadans i ciutadanes d’Igualada que han vist com els seus impostos no han parat de créixer i malgrat això, ara el govern torna a endeutar-se”. Alhora des d’ERC expliquen que “hi ha ciutats amb els impostos molt més baixos que Igualada però que han reduït molt més el deute”.

Municipis que tenen els impostos més baixos que Igualada i que han reduït més el deute

Els republicans, com sempre, comparen la gestió municipal d’Igualada amb la de ciutats similars. Posen d’exemple altres ciutats mitjanes com Olot, Tortosa, Esplugues, Figueres, Vilafranca del Penedès i Castelldefels, que han reduït molt més el seu deute i amb uns impostos molt més baixos que Igualada.

Esplugues de Llobregat ha reduït un 49,11% el seu deute, Figueres ha reduït un 39,36%% el seu deute, Vilafranca del Penedès ha reduït un 46,92% el seu deute, Olot ha reduït un 56,68% el seu deute, Tortosa ha reduït un 46,51% el seu deute i Castelldefels ha reduït un 70,16% el seu deute, tots aquests municipis amb un IBI més baix que a Igualada, on s’ha reduït menys el deute: en total, un 37,7%.

De mitjana a Igualada cada ciutadà paga 489€ d’IBI mentre que a Esplugues de Llobregat paguen 336€, a Figueres paguen 342€, a Vilafranca del Penedès paguen 314€, a Olot paguen 297€, a Tortosa paguen 260€ i a Castelldefels paguen 298€. En general, els municipis similars a Igualada paguen al voltant d’uns 200€ menys per ciutadà i han reduït el deute en molt major grau.

Finalment des d’ERC Igualada expliquen que “totes les dades són públiques i es poden consultar i contrastar als següents enllaços”: http://pressupostosmunicipals.transparenciacatalunya.cat/ i http://www.transparenciacatalunya.cat/ca/Portals-de-transparencia/administracio-local/ajuntaments/

tornar_radioIgualada