icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada denúncia que les beques del govern de Marc Castells són “encara més injustes” que les “beques Ayuso” destinades als rics

En els darrers dies la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha protagonitzat una nova polèmica arran de les beques per estudiants universitaris que està impulsant des del govern de la Comunitat. Aquestes beques han estat molt criticades atès que se’n podran beneficiar famílies que tinguin una renda de més de 100.000€ anuals i també aquelles famílies que tot i cobrar aquesta renda portin els seus fills a la universitat privada. En aquest sentit des d’ERC Igualada recorden que a Igualada hi ha unes beques universitàries que “encara són més injustes que les beques Ayuso” ja que “el govern de Marc Castells ha fet unes beques universitàries sense cap criteri de renda i això vol dir que qualsevol família que ho vulgui cobrarà la beca, tot i que tingui una renda anual de 100.000€, de 150.000€ o de 500.000€”. Els republicans així ho van manifestar al ple municipal on van destacar que “només hi ha dues administracions públiques que donen beques sense tenir en compte la renda familiar, l’ajuntament d’Igualada i la comunitat de Madrid”. Segons ERC això és “totalment injust i ineficient ja que no té cap sentit ajudar a una família que té una renda de centenars de milers d’euros, no necessiten cap beca i precisament els recursos públics que paguen els igualadins amb els impostos més cars de Catalunya s’han de destinar a les famílies que realment tenen problemes econòmics així com també a les classes mitjanes que necessiten suport econòmic. Nosaltres defensem ajudar a les classes popular i mitjanes, però una família que cobra 100.000€ a l’any no és classe mitjana i no necessita cap beca de l’ajuntament d’Igualada perquè el seu fill o filla estudiï a la universitat privada”.

El govern de Marc Castells destina 90.000€ a famílies que no ho necessiten i només 40.000€ a famílies amb vulnerabilitat econòmica acreditada.

El govern de Marc Castells, d’acord amb les dades del propi ajuntament, ha ajudat a més famílies que no ho necessiten i ha destinat més del doble de recursos públics, 90.000€, que a famílies que sí que pateixen dificultats econòmiques. De fet, des d’ERC expliquen que “el govern municipal ha donat 450€ a famílies amb rendes anuals de més de 100.000€ per anar a la universitat privada i a famílies amb els progenitors a l’atur i sense recursos econòmics els hi ha donat 540€. La diferència entre una família amb dificultats econòmiques i una família amb rendes molt altes és de 90€ segons el govern de Castells”. Els republicans consideren “un disbarat” regalar diners a qui no en necessita i consideren que s’està fent una gestió “molt ineficient” dels recursos públics pagats per tots els igualadins “amb els impostos més cars de Catalunya”.

Les beques Ayuso limiten els beneficiaris de les beques a rendes de 100.000€, les del govern de Marc Castells no tenen límit.

Finalment des d’Esquerra expliquen que “el model de beques que està implementant el govern de Marc Castells és molt pitjor que el de la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Diaz Ayuso”, ja que “tot i que Ayuso donarà la beca a famílies que cobren 100.000€ i això és un disbarat, almenys posen un topall màxim de renda. A Igualada no, qualsevol persona que guanyi a l’any 150.000€, 200.000€ o 500.000€ cobrarà una beca de l’ajuntament perquè el seu fill estudiï a la universitat privada”. Per últim els republicans “lamenten” que el referent ideològic i de govern de Marc Castells sigui la presidenta Isabel Díaz Ayuso i asseguren que “fan una cosa que és totalment indefensable i que atempta directament contra els principis bàsics de redistribució i equitat”.

tornar_radioIgualada