icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC proposa ajudes de 3000€ al jovent d’Igualada per emancipar-se i aconseguir un pis de lloguer

Els republicans expliquen que “segons el pla local de joventut elaborat pel propi departament de joventut de l’ajuntament d’Igualada, el 45% dels joves de la ciutat afirmen que marxaran a viure fora i que no es quedaran a Igualada. Els motius principals són la manca d’habitatge, la manca de feina i el mal transport públic”.

Aquestes dades, segons Enric Conill, són “molt preocupants” i considera que des de l’ajuntament s’hi ha de posar una solució “immediata” perquè no sigui “massa tard i perdem la meitat del jovent d’Igualada. No podem esperar més i el govern municipal ni ha fet res ni farà res per resoldre aquesta gran problemàtica”.

Segons Conill, “el govern municipal no ha generat ni un sol pis de lloguer social en els darrers 12 anys i això, acompanyat de l’encariment dels preus de lloguer, la poca oferta, el deteriorament del casc antic i la manca d’alternatives faci que molts joves o bé marxin de la ciutat o bé no es puguin emancipar” i, per tant, “després d’haver fet la pujada més gran de la història dels impostos d’Igualada, el mínim que ha de fer el govern municipal és ajudar al jovent i oferir ajudes per tal que es puguin emancipar a la nostra ciutat. El govern ha de triar si vol formar part de la solució o del problema, i a dia d’avui i des de fa 12 anys clarament forma part del problema”.

En els darrers dies l’Observatori d’Emancipació del Consell de la Joventut d’Espanya ha fet públiques les dades del primer semestre del 2023 on es detecta la manca de capacitat econòmica del jovent per emancipar-se i, davant d’aquesta situació, Esquerra Igualada vol que l’ajuntament de la ciutat sigui “actiu i no passiu” per oferir habitatge i ajudes al jovent de la ciutat per poder “desenvolupar el seu projecte vital”.

Els republicans apunten que a Igualada només hi ha 20 pisos a lloguer i el més barat costa 500€ al mes

Segons els diferents portals de pisos, a la ciutat d’Igualada només hi ha 20 pisos a lloguer i el més econòmic està a 500€ al mes i això demostra “una oferta baixíssim, tenint en compte que a Igualada hi viuen 42.000 persones, i un preu molt alt que supera i de molt el preu que molts joves poden assumir”. Segons Enric Conill, avui “paguem” la “manca de polítiques actives per generar habitatge del govern municipal, que en els darrers 12 anys no ha generat ni un sol pis municipal”.

ERC explica que hi ha més de 2000 pisos buits a Igualada

Paral·lelament, des d’Esquerra afirmen que a la ciutat hi ha més de 2000 pisos buits, la majoria al centre de la ciutat, i que aquest és el “principal problema quant a l’habitatge a Igualada” ja que el que hauria d’haver fet el govern des de fa anys és “rehabilitar pisos i posar-los a lloguer social, una política que ara per fi comencen a fer però que va molt tard i que tardarà temps a generar l’efecte desitjat. Com sempre, el govern municipal va tard”.

tornar_radioIgualada