icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Es consolida el Rutatast, la caminada gastronòmica de descoberta del territori

A mitjan d’abril va tenir lloc la segona edició del RutaTast del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, una passejada gastronòmica de 14 quilòmetres que va connectar els municipis d’Orpí, Carme i La Torre de Claramunt. L’activitat va ser organitzada pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Associació de Productors de la Conca d’Òdena, en el marc del projecte del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, amb l’objectiu de fomentar un model agroalimentari i de consum basat en la qualitat i la proximitat.

Unes 250 persones van participar en aquesta caminada, que els va permetre visitar algunes de les explotacions del parc agrari i degustar els productes locals que els productors oferien al llarg del recorregut. Tretze productors van oferir un petit tastet dels seus productes, incloent-hi vins, torrades amb oli, formatges, ou ferrat, hamburgueses, estofat de vedella, gelats artesanals, galetes, torradetes de Santa Teresa, pastisset de poma i gínjol i crema de Carabassa.

Els productors que van participar en aquesta segona edició del RutaTast van ser Casa Nostra, Celler Mestís, Ous d’OR-PÍ, Cal Pixallits, la Solana de Collbàs, Col·lectiu Eixarcolant, Celler Anna Rosell, Estable 4 Vents, Aliment Humà, Formatgeria Flor d’Ametller, Molí d’oli de Can Gibert, Ecomercaderet i Celler Pla de Morei.

Igual com ja va passar l’edició anterior, les places es van exhaurir en menys de 15 dies, i tant organitzadors com participants mostren la seva satisfacció per aquesta segona edició i ja pensen en la 3a, l’any vinent.

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena té com a objectiu contribuir al desenvolupament d’un model agroalimentari i de consum sostenible i resilient al canvi climàtic. L’Associació de Productors de la Conca d’Òdena és un dels quatre nodes que conformen el parc agrari, juntament amb la restauració i el comerç, el sector turístic i l’administració local.

 

tornar_radioIgualada