icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Es gradua la primera promoció del grau en Infermeria del Campus Universitari #Igualada-UdL

Un total de 37 infermeres i infermers formats al campus igualadí ha recollit, aquest divendres al vespre, en un acte que s’ha celebrat al Teatre Municipal l’Ateneu, les orles acadèmiques. Davant una platea plena de familiars, amics i docents, els graduats i graduades de la primera promoció d’Infermeria del campus igualadí han pujat un per un dalt l’escenari a recollir l’orla. Feia 39 anys que Igualada no veia graduar-se una promoció d’Infermeria, després que durant les dècades del 60 i 70 la ciutat hagués tingut aquests estudis, amb l’anomenada Escuela de ATS Nuestra Señora de la Piedad del Santo Hospital de Igualada, directament vinculada a l’Hospital.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, es mostrava satisfeta de poder assistir aquest acte i assegurava que la Generalitat continuarà donant suport al campus Igualada-UdL. Per la seva part, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells,  destacava la importància que la ciutat hagi recuperat els estudis d’infermeria. Per últim, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha remarcat que en poc temps Igualada es convertirà en una ciutat universitària.

La història dels estudis en Infermeria a Igualada es remunta a l’any 1967, quan es va crear l’anomenada Escuela de ATS Nuestra Señora de la Piedad del Santo Hospital. En total, va formar onze promocions: la primera va ser la de 1967-1970 i la darrera, la de 1977-1980. L’any 2015 la capital de l’Anoia va recuperar els estudis en infermeria de la mà de la Universitat de Lleida.

tornar_radioIgualada