icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Es posen en marxa dos bicihangers a la ciutat d’Igualada

La infraestructura permet poder aparcar a la via pública de manera segura i sota cobert tant bicicletes com patinets.

El bicihangar té una capacitat per a sis bicicletes i ocupa menys que una plaça d’aparcament de cotxe, queda completament tancada i a través d’una aplicació, l’usuari pot gestionar el servei. A més, és totalment sostenible, ja que funciona amb energia solar, i amb l’energia sobrant permet als usuaris la possibilitat de carregar les bicis i patinets mentre estan aparcats. Els dos bicihangars que ja estan en funcionament estan situats un al carrer Santa Caterina (cantonada amb carrer Aurora) i l’altre a l’estació de trens i autobusos (davant de la font).

L’empresa igualadina Trevi Tallers Mecànics és la creadora de tots els hangars gestionats des de l’aplicació “Don Cicleto”. Enric Vidal, de Trevi Tallers Mecànics, explica que “aquesta nova instal·lació permet crear una xarxa d’aparcaments segurs, a la vegada que impulsa una mobilitat sostenible” i l’usuari pot fer la gestió de manera pràctica a través de l’aplicació mòbil, des d’on es pot gestionar el servei: fer una reserva de l’espai, fer el pagament, veure on hi ha disponibilitat, obrir i tancar, etc.

Per la seva banda, el regidor de sostenibilitat i mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, argumenta que aquestes infraestructures solucionen dos dels principals problemes amb que es troben els ciutadans que utilitzen la bicicleta com a mitjà de transport: “els bicihangars són una molt bona solució davant la manca d’espai en els habitatges o en els llocs de treball i la percepció d’inseguretat a l’hora d’aparcar”.

Alhora, Vives destaca que aquesta actuació és fruit de l’acord de pressupostos del Govern amb Igualada Som-hi i que forma part d’una bateria d’accions del Departament de Mobilitat, com ara els aparcaments per a bicicletes i patinets als pàrquings de la Plaça de la Creu i de l’Hospital que s’han estrenat recentment.

El preu d’aquest servei de bicichangers és simbòlic per aconseguir la rotació de bicicletes i evitar que se’n faci un ús de garatge permanent.

tornar_radioIgualada