icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Es presenta La Torreta, el primer projecte d’habitatge cooperatiu d’Igualada que arribarà l’any 2026

Aquest projecte té com a objectiu impulsar la rehabilitació de l’antic edifici DePunt per fer-hi habitatge de protecció oficial en règim de cessió d’ús. Després de guanyar el concurs públic el novembre de l’any passat, l’Ajuntament els ha cedit l’edifici industrial durant 75 anys. El 2026 ha d’estar tot preparat per a poder complir els terminis ajustats de la subvenció del fons Next Generation, que els aporta 370.000 euros. En total, però, s’estima que el projecte tindrà un cost de més de 2 milions.

El model d’habitatge cooperatiu es basa en l’organització cooperativa i sense ànim de lucre per a proveir d’habitatge digne a un preu assequible a les persones sòcies que la conformen. L’edifici comptarà amb 12 habitatges que tindran diferents característiques segons les necessitats: alguns seran individuals, i alguns altres dobles.

La cooperativa de La Torreta esdevindrà la primera iniciativa d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a la ciutat d’Igualada. La previsió és iniciar les obres al setembre, amb l’objectiu d’entrar-hi a viure l’estiu del 2026.

tornar_radioIgualada