icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Govern i oposició discrepen sobre l’Espai pels Somnis

La tertúlia política del passat divendres a Ràdio Igualada va evidenciar les diferències entre els partits de l’oposició i el govern municipal respecte l’ocupació de les antigues piscines Casal. Els grups municipals presents a la tertúlia es van pronunciar després de conèixer que el 27 de novembre és la data marcada pel desallotjament.

El tinent d’alcalde Jordi Pont va deixar molt clar que no comparteixen de cap de les maneres l’ocupació d’una propietat privada per reivindicar un equipament autogestionat. Pont també va recordar que l’Ajuntament va saber reaccionar a la demanda i va posar fil a l’agulla per impulsar Cal Badia on els joves de la ciutat puguin definir i decidir els seus usos.

Des d’ERC, Josep Maria Palau va demanar diàleg amb l’Espai pels Somnis. Palau reconeix que el que reclama aquest col.lectiu va més enllà del que ofereix Cal Badia. Per això, el portaveu d’ERC demana fer una reflexió més general, i no tancar el projecte de Cal Badia únicament a entitats juvenils.

El portaveu de Socialistes d’Igualada, Jordi Riba, reconeix, al seu parer, la voluntat d’Espai dels Somnis de diàleg amb la propietat. Riba recorda l’origen del Casal Interparroquial que es va fer gràcies a les donacions de gent d’Igualada per donar-li un ús social. Riba recorda que el Pla General contempla que en aquesta zona s’ha de destinar a equipament, i demana que això es mantingui.

Des de la CUP van defensar l’ocupació per reivindicar un local de gestió comunitària a la ciutat. Albert Mateu també va voler recordar les donacions que van fer molts igualadins per impulsar, durant els anys 50, el Casal i l’ús social que se’n va fer.

Finalment, des de Decidim Igualada, Ruben Dario Castañé, va defensar el projecte i afirma que és conseqüència de la manca d’equipaments que hi ha a la ciutat. El portaveu de l’agrupació d’esquerres remarca que Cal Badia no és l’alternativa.

Aquestes declaracions són a la tertúlia política de Ràdio Igualada on no hi va assistir el grup municipal del PP.

tornar_radioIgualada