icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada acollirà l’acte de cloenda dels Tres Tombs de tot Catalunya l’any 2022, coincidint amb els 200 anys de la festa a la ciutat

Així ho ha anunciat la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, Montserrat Argelich, aquest dissabte, durant l’acte de proclamació dels banderers, la pubilla i les dames d’honor de les festes patronals d’aquest any. Segons Argelich, per celebrar el bicentenari dels Tres Tombs a la capital de l’Anoia, Igualada acollirà durant el mes de maig del 2022, l’acte de tancament de la festa, que promou la Federació Catalana dels Tres Tombs.

D’altra banda, segons la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, un altre repte que han d’afrontar en un futur proper és el benestar dels animals durant la festa i per aconseguir-ho s’estan redactant diferents protocols. Argelich ha fet aquestes declaracions aquest dissabte, al saló de sessions de l’Ajuntament d’Igualada, durant la presentació dels banderers d’aquesta edició, Jaume Soler i Anna Maria Mensa, i també de la pubilla, Berta Prat, i les seves dames d’honor, Sandra Alemany i Mar Morón. Durant l’acte, Jaume Ortínez ha realitzat una conferència sobre els antics traginers d’Igualada i l’Anoia. Ortínez ha aprofitat per demanar al gremi que continuï estudiant el passat d’aquesta festa, i que ho faci amb una perspectiva comarcal.

L’acte central de la Festa Patronal de l’Antic Gremi de Traginers arribarà el proper diumenge, 19 de gener, a les 12 del migdia, amb els tradicionals Tres Tombs pels carrers del centre d’Igualada.

tornar_radioIgualada