icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada acull el XII Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal•liatives, el primer gran esdeveniment de salut que se celebra a la ciutat després de la pandèmia

Aquesta setmana Igualada es converteix en la seu del XII Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, el primer gran congrés de salut que se celebra a la ciutat després de la pandèmia de la Covid-19. L’acte tindrà lloc demà divendres 2 de juny i dissabte 3 de juny a l’Ateneu Igualadí, i comptarà amb més 300 professionals sanitaris. Està organitzat per la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

El XII Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives proposa un programa científic i innovador d’alta qualitat, amb l’objectiu de reflexionar i compartir el coneixement d’una especialitat dinàmica i viva, debatre sobre les noves necessitats, i conèixer les innovacions en aquest àmbit. Per fer-ho, s’han organitzat nou sessions i quatre taules plenàries, on hi participen prop de 60 ponents provinents d’arreu del país – amb forta presència de professionals de la salut comarca de l’Anoia– i un destacat expert canadenc.

Durant dos dies, s’abordaran temes com l’autocura professional, l’atenció a la demència, l’impacte dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials en pacients i professionals, l’eutanàsia, les cures pal·liatives pediàtriques, les noves tecnologies en cures pal·liatives, les innovacions en el tractament del dolor, o les eines per a l’acompanyament al final de la vida, entre d’altres.

El Comitè Organitzador liderat per professionals de la salut en actiu que treballen a centres de l’Anoia, principalment a l’Hospital Universitari d’Igualada – Consorci Sanitari de l’Anoia, a l’Institut Català de la Salut Catalunya Central i a la Fundació Sanitària Sant Josep.

Igualada com a referent en models de salut integrats i transversals

Igualada és un referent en l’organització de models integrals i transversals en l’àmbit de les Cures Pal·liatives, aportant un gran valor societat; i els professionals dels centres de salut de la ciutat lideren projectes científics en diferents àmbits. Per això la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives ha apostat per Igualada com a seu d’aquest congrés.

Patrocinadors i col·laboradors

El XII Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives és possible gràcies al patrocini de Fundación Mémora, Kyowa Kirin, Fundació “la Caixa”, ConvaTec, Casen Recordati, Universitat de Vic, Col·legi Oficial Infermeres i Infermers de Barcelona, Col·legi de Metges de Barcelona, i Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

També hi col·laboren l’Ajuntament d’Igualada, Áltima, Banc Sabadell, Bonpreu, Original Buff, Caprabo, Chocolat-Box, Consorci Sanitari de l’Anoia, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Universitat Internacional de Catalunya, i Ultramagic Balloons.

tornar_radioIgualada