icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada atorga els Premis Ciutat d’Igualada de creació artística, en una gala on el públic va tornar a ocupar les butaques del Teatre l’Ateneu

Aquest diumenge es va fer entrega dels Premis Ciutat d’Igualada de creació artística en una gala que es va fer al Teatre Municipal l’Ateneu. Aquest any el públic ha pogut tornar a les butaques del teatre, després que l’any passat es fes sense públic, i únicament amb la presència dels premiats.

La igualadina Mari Àngels Gual i Aribau va rebre de mans de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el premi d’Honor Ciutat d’Igualada per la seva trajectòria al capdavant de l’escola municipal d’art Gaspar Camps. Gual va ser fundadora i la primera directora del centre.

Els altres premis que es van atorgar diumenge van ser aquests:

El premi de disseny Gaspar Camps, que es presentava en dues categories, ha tingut com a guanyadores; en la categoria de disseny de moda a Mar Ribaudí, i en disseny de joies i complements a Mireia Muntades.

El premi d’art digital Jaume Graells ha recaigut en Eduardo Christian Agañarás, amb l’obra “Encuentro”. José David Moreno va rebre un accèssit i Toni Regordosa una menció especial.

El premi de poesia Joan Llacuna va ser per l’obra Versos de pedra seca de Guillem Tussell.

El premi de fotografia Procopi Llucià va recaure en Jorge Llorca amb “Viaje subterraneo”, mentre que el segon premi ha estat per Jordi Ventura amb “Costa do morte”.

El premi d’investigació Jaume Caresmar l’ha guanyat Francesc Closa amb “La logística militar republicana a l’Anoia durant la Guerra Civil”.

I finalment, el premi al Compromís Cívic Mossèn Josep Códol, que entrega la Fundació Sant Crist i l’Ajuntament d’Igualada, va ser per l’Associació de familiars d’Alzheimer i altres demències de l’Anoia.

Apuntar també, que premi de composició musical Paquita Madriguera va quedar desert.

L’acte també va tenir un record pòstum de quatre figures rellevants en l’àmbit cultural que ens han deixat el darrer any: Milós Gras, Hermini Pla, Victòria Gual i Pius Morera.

tornar_radioIgualada