icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada celebra Sant Joan amb dues revetlles, a la Rambla i a l’Escorxador, i dos correfocs

D’una banda, l’Associació de Gent Gran d’Igualada, amb el suport del consistori igualadí, torna a organitzar aquest any la revetlla tradicional a l’Escorxador. La celebració s’iniciarà a 2/4 de nou del vespre i comptarà amb un sopar, concert i coca i cava. El president de l’Associació de Gent Gran d’Igualada, Enric Senserich, animava a tothom a participar en aquesta revetlla i recuperar la normalitat després de la pandèmia.

D’altra banda, a la Rambla, es farà la Revetlla popular, organitzada pel Casal Popular d’Igualada, el Foment, amb el suport del Departament de Promoció cultural de l’Ajuntament. La festa començarà a partir de les vuit del vespre amb l’encesa dels foguerons de Sant Joan i inclourà un sopar, concert a càrrec The Sybarites i fi de festa amb PD Ursa Major.

Per últim, la celebració de Sant Joan a Igualada inclourà també dos correfocs. Un que comptarà amb la participació de les colles de diables petits de la ciutat i un Correfoc Gran, a càrrec dels grups Diables d’Igualada i Mal Llamp. El recorregut dels dos correfocs serà el mateix: plaça de Sant Miquel,  carrer de Sant Roc, carrer de Sant Sebastià, plaça de la Creu, carrer Nou, plaça del Pilar, carrer del Born i plaça de l’Ajuntament.

#Igualada rebrà demà la Flama del Canigó

Després de dos anys de pandèmia, aquest dijous la capital de l’Anoia recuperarà aquesta tradició, organitzada per l’Associació Flama del Canigó d’Igualada. La matinada del 22 al 23 de juny el foc de la flama es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

La celebració de Sant Joan a Igualada s’iniciarà demà, a les 8 del vespre, amb l’arribada de la Flama portada en relleus des del Canigó per atletes i escolars igualadins. Aquest any hi participaran una cinquantena d’escolars de la comarca. A l’arribada de la flama a la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc l’actuació de la coral Xalest, l’encesa del peveter i els Moixiganguers d’Igualada realitzaran d’un pilar. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, farà la lectura del manifest i després, la coral Xalest interpretarà l’himne de Catalunya, “Els segadors”. A continuació la Flama anirà cap a Montserrat amb els atletes del Club Atlètic Igualada.

tornar_radioIgualada