icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada encarrega l’avantprojecte i l’estudi d’usos del nou auditori que es farà a l’avinguda de Catalunya cantonada amb carrer França

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres que l’arquitecte Pere Puig ja té l’encàrrec d’elaborar l’avantprojecte del que ha de ser el futur auditori de la ciutat d’Igualada. Castells ha remarcat que serà més que un auditori, en un equipament que serà l’epicentre cultural de la ciutat d’Igualada. De fet, l’alcalde ha explicat que la intenció es traslladar-hi també l’activitat de l’Escola Municipal de Música i el Conservatori, a més de l’escola municipal de teatre. D’aquesta manera, segons Castells, l’equipament tindrà activitats tots els dies, a més de ser una cobertura per totes aquelles entitats culturals que necessiten un espai d’aquestes característiques.

El nou equipament es situarà a l’esplanada que queda a l’est del Parc Central, a l’avinguda Catalunya, fent cantonada amb el carrer França. Just abans d’arribar a la rotonda del carrer Lleida que connecta amb el carrer França, se’n farà una altra per facilitar l’arribada de tràilers de grans dimensions que comporten els grans esdeveniments que acull un auditori. A la vegada, aquesta rotonda també facilitarà l’accès d’aquelles persones que visitin la ciutat atretes per les activitats que es facin en aquest equipament. Per això, en aquesta zona també s’hi farà un aparcament verd.

La idea del govern municipal és poder engegar la maquinaria del nou auditori de cara l’any que ve, i que la construcció comenci el 2024. Els costos que pot tenir un equipament d’aquestes característiques pot oscil·lar entre els 8 i 10 milions d’euros. Castells ha reconegut que és una xifra molt important, però que trucaran a les portes per assolir aquests recursos. L’alcalde recorda que ja han aconseguit més de 17 milions d’euros de recursos externs, fet que demostra la capacitat, diu, del govern municipal d’aconseguir diners d’altres administracions.

tornar_radioIgualada