icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada serà seu, el proper mes de maig, dels primers reptes esportius per a infants i joves de la comarca

L’activitat promoguda pel Consell Esportiu de l’Anoia forma part de l’estratègia de la Unió de Consells Esportius de Catalunya per augmentar la pràctica esportiva entre infants i joves, i fomentar els hàbits saludables i l’activitat física, especialment, entre aquells col.lectius que no fan esport de manera habitual.

Amb aquesta iniciativa, destinada a infants i joves entre el 2006 i 2020 de la comarca, es vol fomentar l’accés a la pràctica esportiva entre els nens i nenes practicant diferents tipus d’esport, jocs i activitats, a més de promocionar l’educació, la integració i la cohesió social a través de l’esport. L’activitat tindrà a lloc els dies 2 i 3 de maig, al Complex Esportiu Les Comes d’Igualada, en horari de matí, per tal de donar resposta a la necessitat de moltes famílies durant els dies festius als centres educatius, alhora que s’ofereixen activitats ludicoesportives per a infants i joves. Així doncs, els Reptes Esportius Primavera es divideixen en dos grups: Jocs X Infants, per a infants nascuts/des del 2012 al 2020; i Jocs X Joves per a joves nascuts/des del 2006 al 2011.

Durant els dos dies es duran a terme diferents activitats per a cada franja d’edat com esports d’associació: futbol sala, bàsquet, handbol, vòlei…; jocs tradicionals i cooperatius per als infants, o jocs aquàtics i alternatius per als joves, entre moltes altres activitats. . Es tracta d’una iniciativa que funciona a d’altres països europeus com són Itàlia o els països nòrdics, i que la presidenta del Consell Esportiu explica “des de que som vicepresidents del CSIT, associació mundial d’esport popular, estem compartint i treballant molts projectes amb d’altres ciutats del món per a fomentar l’esport i reduir el sedentarisme especialment entre joves. Aquest projecte és una mostra d’aquesta col.laboració internacional”.

La regidora d’esports d’Igualada i presidenta del CEA Patrícia Illa és la primera persona de tot l’estat en formar part de la junta d’aquesta associació mundial per a promoure l’esport per a tothom. Durant aquest mes de març, a més a més, tindrà lloc el primer Comitè Internacional on es presentaran diversos projectes, així com iniciatives en clau de país i de l’Anoia. Les inscripcions tant a Jocs X Joves com a Jocs X Infants ja es poden realitzar al web www.ceanoia.cat fins al 24 d’abril de 2024.

tornar_radioIgualada