icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Igualada Som-hi lamenta que s’elimini l’Estiuet a les tardes i reclama que s’obri per donar servei a les famílies. El govern respon que la normativa els impedeix barrejar, encara, els grups bombolla

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) denuncia que l’Ajuntament no programarà Estiuet a les tardes dels mesos de vacances. La formació progressista demana que el govern de Junts reconsideri aquesta decisió i ofereixi activitats en horari de tarda, a més del matí, per a donar el màxim de servei a les famílies.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, explica que “per facilitar la conciliació és imprescindible que la programació de l’Estiuet també es faci a les tardes. I si això implica una major inversió per a garantir els protocols sanitaris per la pandèmia, demanem que s’augmenti el pressupost, però que en cap cas es retallin activitats pels infants”.

Cuadras remarca que “després de més d’un any de pandèmia, els infants necessiten espais com l’Estiuet amb el màxim nombre d’hores que es puguin oferir i les famílies també necessiten poder disposar d’aquest servei en horari de tarda per conciliar la vida laboral i familiar. Retallar les tardes és un error i una manca de sensibilitat cap als infants i les famílies”. Jordi Cuadras afegeix que “mentre el govern de Marc Castells es vanta de dir que Igualada és la “Ciutat Amiga de la Infància”, per la porta del darrere retalla l’Estiuet”.

Igualada Som-hi va entendre que, l’estiu passat, s’optés per limitar horaris ja que era l’any de l’esclat de la pandèmia, però considera que “el govern ha tingut tot un any per planificar l’obertura de l’Estiuet a les tardes com s’havia fet sempre i no ho ha fet, optant per la via fàcil de repetir el mateix model amb la retallada de les tardes. Reclamem que es corregeixi aquesta decisió”.

La regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, respon la denúncia d’Igualada Som-hi

A tot això, la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, ha explicat que la normativa COVID19 els dona poc marge, i en aquest sentit ha explicat que és complicat mantenir grups de matí i tarda. Illa comenta que la normativa actual dels casals els demana seguir mantenint els grups bombolla, i per tant la logística per no barrejar nens i nenes que fan diferents torns i dies és molt més complexa. La regidora també ha comentat que aquest tema es va comentar la comissió corresponent, on hi va assistir Igualada Som-hi, però no el seu portaveu. És per això que Illa atribueix aquesta relliscada d’Igualada Som-hi a un problema de comunicació entre els seus regidors.

tornar_radioIgualada