icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

#Igualada Som-hi pacta amb el govern incorporar al pressupost la 4a escola bressol municipal, construir habitatge públic i crear el Servei Municipal de l’Aigua

Després de diverses setmanes de negociacions, la formació integrada per PSC, Comuns i Igualada Oberta ha acordat amb el govern de Junts per Igualada incorporar algunes de les seves propostes al Pressupost de l’Ajuntament per a l’any 2020. Entre aquestes iniciatives es troba la posada en marxa d’una quarta llar d’infants municipal a l’Ateneu amb 50 places públiques, la construcció d’entre 10 i 15 habitatges públics per col·lectius amb problemes per accedir a una vivenda i la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals. Segons el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, per primer cop en els dos últims mandats, el govern de la ciutat farà polítiques d’esquerres i progressistes.

D’altra banda, també es realitzaran diverses actuacions per millorar els diferents barris de la ciutat i, a més, s’ha aconseguit el compromís pressupostari del govern per a crear durant el proper any el Servei Municipal de l’Aigua. Segons Cuadras, aquest és el primer pas per a desbloquejar aquest tema i decidir com es presta aquest servei. Amb totes aquestes propostes, Igualada Som-hi assegura que condicionarà fins a un 25% del pressupost de l’Ajuntament en inversions per al proper any, arribant a la xifra d’un milió d’euros. La formació reconeix però que algunes de les seves propostes han quedat fora, com ara, la tarifació social per accedir a les escoles bressol i les sancions als pisos buits.

Pel que fa les converses sobre el pressupost amb altres formacions a l’oposició, Cuadras explica que han mantingut alguna trobada però que, finalment, cada grup ha seguit la seva estratègia i no presentaran cap proposta conjunta.

El pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per al 2020 se sotmetrà a votació en el proper ple municipal, que tindrà lloc dimarts de la setmana vinent. En aquest sentit, el portaveu d’Igualada Som-hi ha volgut aclarir que la incorporació de les seves propostes al pressupost farà que facilitin que aquest tiri endavant, però fins que no coneguin tots els números, no saben si el votaran a favor o s’hi abstindran.

tornar_radioIgualada