icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada Som-hi proposa que es modifiqui el pressupost de l’Ajuntament d’Igualada i “crear un fons d’emergència per anticipar-se a la crisi que vindrà”

El grup municipal d’Igualada Som-hi proposa començar a planificar com serà la sortida de la pandèmia per poder-se anticipar a la crisi social, laboral i econòmica que està venint. La formació integrada per PSC, Comuns i Igualada Oberta demana que es modifiqui el pressupost del 2020 de l’Ajuntament per tornar a assignar partides que s’adeqüin a la situació actual i poder crear un fons d’emergència per garantir que ningú quedi enrere.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha fet aquesta proposa a la Junta de Portaveus telemàtica que cada setmana celebra l’Ajuntament i ha afirmat que “després d’un mes centrats en l’emergència sanitària i concentrant tots els esforços encara en la lluita contra la pandèmia, paral·lelament proposem començar a dibuixar com en sortirem i com en sortiran, sobretot, els col·lectius socials més vulnerables, el comerç i les petites i mitjanes empreses”. Per això, demanen que l’Ajuntament posi totes les eines i recursos econòmics que té per evitar que la crisi sanitària comporti una crisi social, laboral i econòmica a la ciutat, atès que estem davant de quatre crisis”.

Jordi Cuadras recorda que des de que es va tenir coneixement del brot de coronavirus a l’Hospital d’Igualada el 9 de març, “els regidors i regidores d’Igualada Som-hi ens vam posar a disposició de l’alcalde i de la resta d’alcaldes de la Conca d’Òdena per a treballar plegats davant l’emergència”. El regidor portaveu d’Igualada Som-hi ha afegit que “no és el moment de batalles polítiques ni partidismes, així hem actuat i així seguirem actuant fins a tenir resolta aquestes crisis”. En aquest sentit, ha advertit que “un cop estigui encarrilat sí que caldrà investigar què ha passat a Igualada i la Conca, com s’ha actuat i què cal corregir”. Cuadras destaca l’exemplaritat de la ciutadania de la Conca d’Òdena, de la que ha apuntat que “està essent un gran espai de fraternitat ciutadana, solidaritat i de lluita conjunta”.

En l’àmbit sanitari, Igualada Som-hi ha estat treballant en diferents propostes que ha fet arribar a les administracions competents des del primer moment que es va donar a conèixer el brot de l’Hospital, pel que fa a l’àmbit econòmic a també va traslladar fa tres setmanes un seguit de propostes al govern dirigides, sobretot, a mitigar els efectes de la crisi a les petites i mitjanes empreses, la promoció de l’ocupació, els autònoms, el comerç i la restauració. Pel que fa a la situació social, la formació d’esquerres i progressista proposa mesures dirigides a infants, joves, famílies, treballadores i treballadors, gent gran i les persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social, a més de sectors concrets que també poden patir la crisi com el de la cultura. Igualada Som-hi considera que totes aquestes propostes, que haurien de formar part de la modificació del pressupost 2020 i de la creació del fons d’emergència que demana, siguin treballades amb els agents socials i econòmics de la ciutat.

Igualada Som-hi referma el missatge de que la ciutadania segueixi els canals d’informació oficials i dona tot el nostre suport i escalf als professionals de la salut, als treballadors i treballadores de la neteja, dels cossos de seguretat, de les diferents administracions públiques, de suport social i a la cura, del comerç i l’alimentació, de les farmàcies, del tanatori i de la resta de serveis bàsics que estan fent tot l’esforç per garantir el servei a la ciutadania. Igualment, ha volgut traslladar “una abraçada d’ànims a totes aquelles famílies que viuen moments de tristesa i desconsol com a conseqüència de la Covid-19”.

tornar_radioIgualada