icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Igualada Som-hi reclama a Junts que rectifiqui i mantingui les barraques de Festa Major pels joves i per les entitats

El grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Igualada Oberta) ha demanat, al Ple d’aquest mes de juliol, al govern de Junts que no elimini les barraques de la Festa Major i les mantingui. Es tracta de l’espai que des de fa 20 anys era una oferta d’oci nocturn de la Festa Major i un espai del qual se’n beneficiaven moltes entitats de la ciutat.

La regidora d’Igualada Som-hi Montse Montaña, ha intervingut al Ple per remarcar que “les barraques són una oferta d’oci pels joves de la nostra ciutat consolidada i que oferia oci nocturn sense molèsties pels veïns. També és un espai de participació de moltes entitats de la nostra ciutat que els permetia, després, fer activitats durant tot l’any. De fet, diverses entitats s’han adreçat al nostre grup preocupades per les dificultats que tindran pel fet de que ja no puguin participar a barraques”.

Montaña ha afegit que “és veritat que els darrers anys barraques tenia alguns dèficits de seguretat però això és responsabilitat del govern i no es resol eliminant l’activitat. Es resol amb una revisió dels protocols i dels efectius destinats a garantir un oci segur”.

La formació que integren PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta detalla que les barraques servien per diversificar l’oci nocturn durant la Festa Major i, per tant, evitar aglomeracions en altres espais més reduïts i amb molts veïns com és la plaça Pius XII, on s’hi acabarà concentrant pràcticament l’única espai d’oferta nocturn fins la matinada durant la Festa Major. Des d’Igualada Som-hi insisteixen en demanar al govern que reconsideri la seva decisió i mantingui l’espai de barraques com a espai d’oci pels joves i com a espai per les entitats de la nostra ciutat.

tornar_radioIgualada